"Myslím, že se Khabib ještě vrátí," domnívá se prezident UFC Dana White

"Myslím, že se Khabib ještě vrátí," domnívá se prezident UFC Dana White zdroj: Profimedia

Podle Dany Whitea bude chtít Khabib Nurmagomedov splnit slib svému otci a vrátí se, aby získal třicáté vítězství.

Myslíte si, že Khabib Nurmagomedov definitivně pověsil rukavice na hřebík? Pro prezidenta UFC, Danu Whitea, to zase není tak jednoznačné rozhodnutí. V rozhovoru se Zachem Gelbem, reportérem a moderátorem CBS, totiž prozradil, že si s dagestánským bojovníkem promluvil a je názoru, že by stále mohl dosáhnout magického čísla třiceti vítězství.

„Řeknu ti něco, co jsem ještě nikomu neřekl. S Khabibem jsem si povídal,“ sdělil White. „Tu noc po zápase byl plný emocí. Mám pocit, že by mohl jít pro 30-0. Myslím si, že do důchodu nepůjde, a ještě se vrátí. Jeho otec chtěl, aby se dostal na 30:0 a myslím, že bude chtít splnit přání svého otce.“

Tyto spekulace podpořil už před pěti dny Khabibův manažer Ali Abdelaziz, který na svém twitterovém profilu reagoval na dohady o tom, kdo bude nový šampion lehké váhy, slovy: „Tady není žádný volný titul.“ Dnes v noci navíc sám na sociálních sítích sdílel výše zmíněný rozhovor s Danou Whitem.

khabib nurmagomedov2 Khabib Nurmagomedov bere Justina Gaethjeho na zem. | zdroj: Profimedia

Pokud by Khabib do třicátého duelu opravdu nastoupil, existuje varianta, že by se konečně mohl utkat s legendárním kanadským bojovníkem Georgesem St. Pierrem, což bylo přání jeho otce i samotného Khabiba. Dokonce i GSP několikrát prozradil, že by se kvůli tomuto souboji byl ochotný vrátit z důchodu a po turnaji UFC 254 naznačil, že je mu líto, že to neudělal.

„Stále na to mám – řekl bych, že jsem stále ve svých nejlepších letech,“ prozradil GSP. „Budu něčeho litovat, až dosáhnu 50 let? Rozhodně si budu říkat, že jsem to měl udělat a neudělal jsem to. Bojovat s mužem (Khabib Nurmagomedov), kterého nikdo nikdy neporazil, je životní příležitost a já jsem mohl být ten první.“

Vše jsou to zajímavé dohady a rozhodně jsme zvědaví, jak to celé dopadne. Khabib totiž ve středu velice jasně prohlásil, že se ho sice Dana White snaží přemlouvat, ale on sám ne svého rozhodnutí odejít na vrcholu nelituje. Na druhou stranu známe plno bojovníků, kteří si zarytě stáli za tím, že s kariérou sekli a za půl roku už znovu nastupovali do oktagonu.

Zdroje:  Twitter Zach Gelb , tisková zpráva

Nejnovější články