Kontroverzní milovník Trumpa nakonec dostane místo boje o titul tvrďáka Lawlera

Kontroverzní milovník Trumpa nakonec dostane místo boje o titul tvrďáka Lawlera zdroj: Profimedia

Colby Covington, který stihl urazit Brazilce i fanoušky komiksů se postaví legendě Lawlerovi.

Bývalý dočasný (interim) šampion welterové váhy Colby Covington se po delší době vrací do oktagonu a jeho soupeřem mu v srpnovém klání bude Robbie Lawler. Pro Covingtona byl poslední rok podivnou cestou. Poté, co porazil v loňském červnu o dočasný titulový pás Rafaela dos Anjose, musel podstoupit operaci nosní dutiny. UFC se na to rozhodla zareagovat tím, že interim titul, který by měl fungovat jako "vstupenka" do zápasu o "pravý" titul ignorovala a domluvila zápas mezi Tyronem Woodleym a Darrenem Tillem.

Colby Covington Všeobecně nenáviděný Colby Covington. | zdroj: Profimedia

Woodley sice na konci září zápas vyhrál a v lednu ho měl čekat jako vyzyvatel uzdravený Covington, ale zranění se nevyhnulo ani jemu a zlomený palec vše zhatil. Vedení už začaly docházet nápady a chtěli Covingtonovi domluvit duel proti Kamaru Usmanovi, který ale Colby odmítl s odůvodněním, že si počká na Woodleyho.

To už UFC došla trpělivost a souboj o titul s Woodleym dostal Usman. Ten zvítězil, ale postavil se do řady zraněných šampionů a po několika operacích vynechá celý rok 2019. Není ani moc divu, že UFC má Covingtona trochu plné zuby. Ten se strašně snaží vybudovat si kontroverzní osobnost, takže na zápase v Brazílii prohlásil, že Brazilci jsou špinavá zvířata, je velkým podporovatelem Trumpa, ovšem především proto, aby trolloval a posílal Usmana jako imigranta zpátky do Afriky...

Robbie Lawler - Ben Askren zdroj: Profimedia

Nyní se dostáváme na konec této zamotané situace ve welterové divizi. Covington stále čeká na slíbený titulový zápas s Usmanem, ale mezitím si chce upevnit postavení v žebříčku. K tomu mu má dopomoci konfrontace s Robbiem Lawlerem, který naposledy prohrál díky velmi kontroverzní submisi od Bena Askrena.

Lawler neporaženého Askrena nejprve brutálním slamem poslal na zem a následně jej takřka utloukl, ale Askren se spíš instinktivně pustil do takedownu, nasadil bulldog choke a rozhodčí odpískal zápas v domnění, že Lawler skončil v bezvědomí. Jenže ten okamžitě po ukončení vyskočil, že v bezvědomí nebyl, ale jednalo se pouze o marné volání. Nakonec i z opakování zápasu sešlo. Askrena čeká Masvidal a 3. srpna na turnaji UFC Newark se Robbie postaví proti svému bývalému kolegovi z American Top Teamu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články