Král je zpět! Jon Jones učinil s Ganem krátký proces a ukázal na dalšího soupeře

Král je zpět! Jon Jones učinil s Ganem krátký proces a ukázal na dalšího soupeře Jon Jones a Ciryl Gane na UFC 285 | zdroj: Profimedia

Jon Jones připomněl, proč je mnohými považován za nejlepšího bojovníka v dějinách MMA. Cirylu Ganeovi nedal šanci a ukončil ho už v prvním kole.

Posledně vyhrál jen hodně těsně, teď se do boje vracel po tříleté pauze, navíc ve vyšší váhové kategorii a proti němu se v kleci postavil francouzský supertalent Ciryl Gane. Jon Jones ale fanouškům rychle připomněl, že není za nejlepšího MMA zápasníka považován jen tak pro nic za nic.

Hned úvodní výměna lowkicků skončila otestováním Jonesova suspenzoru a musel se na chvíli přerušit. Naštěstí se nejednalo o extra tvrdý úder a po krátké pauze zápas pokračoval. Gane se podle očekávání snažil zápas udržovat na delší vzdálenost a kroužil po obvodu klece. Přesně po minutě ho ale Jon skvěle přečetl a potopil se mu pod zadní direkt, díky čemuž se konečně dostal k boji na tělo a relativně snadno dokázal Francouze strhnout na zem.

Ciryl se sice po pár vteřinách probojoval zpět na nohy, jenže Jones se ho držel jako klíště a ihned ho strhnul zpátky dolů, kde okamžitě chytil gilotinu. Nebyla ale dobře chycená a po pár vteřinách ji raději pustil, aby ji mohl chytnout pořádně pod bradou. Po čtyřech vteřinách Gane odklepal.

Přesně jak Jones před zápasem sebevědomě prohlašoval – vítězství dosáhl tak dominantním způsobem, že vypadalo až příliš šťastné. Jednalo se o 3. nejrychlejší submisi v titulovém zápase těžké váhy UFC.

Po zápase nový šampion těžké váhy poděkoval v první řadě Ježíši Kristu, který mu zřejmě pomohl najít tu správnou životní cestu. Díky modlitbám fanoušků se prý celý týden cítil opravdu silný.

"Chcete mě vidět porazit Stipeho?" zeptal se pak přítomných diváků v hale. Odpovědí mu byl nadšený jásot. "Jedna věc, co o UFC vím, je, že dávají fanouškům to, co chtějí vidět. Stipe, doufám, že trénuješ. Jsi nejlepší bojovník v historii těžké váhy a to já chci. Strašně tě chci," pokračoval Jones, zatímco Miocic na záběru z hlediště působil jako hráč pokeru a z jeho výrazu nešlo vyčíst vůbec nic.  

"Ukončím ho. Nepůjdu jen vyhrát, půjdu nad Miocicem dominovat," řekl Jones následně ve studiu ESPN s dodatkem, že bývalého šampiona opravdu respektuje. Zároveň mu ale doporučil, aby si vzal na přípravu dovolenou a věnoval se tréninku opravdu naplno, přestože ho samozřejmě oceňuje za to, že pracuje jako hasič.

Zda na zápas v červenci skutečně dojde, zatím není oficiálně jasné. Miocic ale prozradil, že to ze strany UFC zaznělo a už začal s přípravou. Doufejme, že tedy novému šampionovi zatopí více než Gane.

Zdroje:  ESPN , UFC

Nejnovější články