Krásné gesto, Holloway poslal Zombiemu po zápase hodně vzácný dárek

Krásné gesto, Holloway poslal Zombiemu po zápase hodně vzácný dárek Max Holloway a Korean Zombie po zápase | zdroj: FOTO: UFC

Občas se může zdát, že MMA je plné vzájemné nevraživosti, mezi zápasníky ale občas vzniknou i přátelství.

Na konci srpna to bylo to naposled, co Chan Sung Jung, mimo svou domovinu známý spíš jako Korean Zombie, vkročil do oktagonu jako bojovník. Na Maxe Hollowaye sice nestačil a na začátku třetího kola padl KO, do srdcí fanoušků a historie UFC se ale nesmazatelně zapsal i tak.

Na památku zápasnické kariéry si chtěl Jung nechat rukavice, v nichž svedl svůj poslední souboj. Jenže když po cestě do šaten zdravil fanoušky, někdo mu jednu rukavici zcizil. Jakmile to zjistil, zahodil do davu i tu druhou. Později si ale na sociálních sítích posteskl, že ho velmi mrzí, že o tuto památku přišel.

To se doneslo i k Hollowayovi, který okamžitě zareagoval a nabídl se, že Zombiemu pošle svůj pár rukavic. "To je to nejmenší, co pro tebe můžu udělat, legendo. Zasloužíš si mít ten kousek historie," napsal havajský sympaťák a do balíčku přidal ještě pár sladkostí. 

"Pokud jsi bojovník, tak asi víš, jak moc tyhle poslední rukavice znamenají pro fightera, který ukončil kariéru. Obzvlášť pro někoho jako jsem já, kdo nikdy nezískal pás," vysvětlil Jung, který zároveň neskrýval dojetí nad gestem, které učinil jeho poslední soupeř. Na oplátku se rozhodl věnovat 20 tisíc dolarů charitativní organizaci Maui Food Bank, se kterou sám Holloway spolupracuje a která pomáhá lidem na Havaji, nyní především v oblastech, které nedávno zasáhl zničující požár. Zombieho manažer navíc částku zdvojnásobil a korejský bojovník požádal rovněž své fanoušky, aby přispěli. Maxe také oficiálně pozval na návštěvu do Koreje.

To ale není všechno, k Chan Sung Jungovi se totiž vrátí také minimálně jedna z jeho zápasových rukavic. Tu totiž chytil korejský fanoušek, který sice žije mimo svou vlast, ale až přijede na návštěvu, přinese cenný suvenýr osobně do Zombieho tělocvičny. A kdo ví, třeba zpytuje svědomí i onen zloděj a ukradenou rukavici přece jen vrátí.

Zdroje:  YouTube Korean Zombie

Nejnovější články