Naprostá dominance. Šampion Volkanovski si s Korejským zombiem hrál jako kočka s myší

Naprostá dominance. Šampion Volkanovski si s Korejským zombiem hrál jako kočka s myší Chan Sung Jung - Alexander Volkanovski | zdroj: Profimedia

Alexander Volkanovski bez problému udržel trůn krále pérové váhy. Chan Sung Jung po těžké nakládačce zvažuje konec kariéry, útěchou mu může být, že stanovil nový rekord UFC.

Korejský bojovník Chan Sung "Korean Zombie" Jung vyhlížel svůj druhý titulový zápas rekordních 3 171 dnů, což je nový rekord UFC. Kdyby ovšem věděl, co ho v zápase s Australanem Alexanderem Volkanovskim čeká, tak by si dost možná svoji účast rozmyslel. V souboji o šampionský pás pérové váhy totiž naprosto vyhořel.

V úplném úvodu byl přitom Jung tím aktivnějším a dokonce se vytasil se dvěma dobře trefenými direkty. Postupně ale začal iniciativu přebírat Volkanovski, jenž názorně předvedl, že má pořádnou ránu a tvrdou levou zadní zanechal Jungovi značku v podobě červené tváře. Neustálým útočením si navíc nakonec přivlastnil celé první kolo.

I druhá runda patřila Volkanovskimu. Stále vytvářel na svého protivníka veliký tlak, což zhruba po dvou minutách málem vedlo ke konci zápasu. Junga totiž jedním z úderů naprosto roztancoval, ale Korejec se jako zázrakem dokázal z této situace vymotat a vydržel až do závěrečného gongu.

Třetí kolo už připomínalo biblické vraždění neviňátek. Volkanovski nad svým soupeřem úplně dominoval a hrál si s ním jako s hadrovou panenkou. Jung vypadal, jako kdyby strčil hlavu do úlu s pořádně divokými včelami, ale přesto se nechtěl vzdát a hrdinně přijímal jeden úder za druhým. O přestávce ho ale i tak raději přišel zkontrolovat lékař, který mu nakonec dovolil pokračovat.

Jungovo vystoupení už ale nemělo dlouhého trvání. Volkanovski ho totiž od začátku čtvrtého kola zasypal další sprškou úderů a Korejec už byl v tu chvíli naprosto pasivní. Rozhodčí Herb Dean tak duel po 45 vteřinách raději ukončil. Naprosto dominantní vítězství.

Volkanovski opět předvedl, že pérové váze vládne zcela zaslouženě a že ho bude velice těžké sesadit. Jung byl z této porážky doslova vyřízený. Marně zadržoval slzy a v pozápasovém rozhovoru dokonce naznačil, že je ve hře i ukončení kariéry. Nejdříve prý však potřebuje čas na to, aby si urovnal myšlenky a poté přijde s definitivním verdiktem.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články