„Triple C“ prosí UFC, aby mu dovolilo bojovat s Volkanovskim, chtěl by se stát prvním trojnásobným šampionem

„Triple C“ prosí UFC, aby mu dovolilo bojovat s Volkanovskim, chtěl by se stát prvním trojnásobným šampionem Dva šampionské pásy, zlatá medaile z olympiády, Cejudo by ale chtěl víc. | zdroj: Profimedia

Henry Cejudo uvažuje o návratu ze sportovního důchodu. V posledním týdnu vyzval šampiona pérové váhy Alexandera Volkanovskiho a dloubl si do legendárního Georgese St. Pierra. 

Šampion pérové váhy Alexander Volkanovski předvedl při své druhé obhajobě před týdnem a půl parádní výkon, díky němuž po neskutečné a šílené pětikolové bitvě ubránil svůj trůn před Brianem Ortegou. Po tomto vítězství samozřejmě začalo okolo australského bojovníka kroužit plno nových potencionálních vyzyvatelů a jedním z nich je také Henry Cejudo.

Američan s přezdívkou "Triple C", jenž je bývalým šampionem dvou váhových divizí UFC a také zlatým olympijským medailistou, sice už přes rok odpočívá ve sportovním důchodu, ale několikrát se nechal slyšet, že by neměl problém se do klece vrátit. Proti Volkanovskimu by se navíc mohl stát prvním fighterem v historii UFC, který dosáhl na šampionský pás ve třech váhových kategoriích.

„Jsem největší bojovník všech dob. Když mi dáte tuto příležitost, tak vám slibuji, že Alexe Volkanovskiho vyřídím za méně než 3 kola,“ řekl Cejudo pro sever TMZ Sports. „U Volkanovskiho jsem viděl skvělé věci, ale stále má spoustu mezer. Věřím, že problémem může být má výška, protože je o pár centimetrů vyšší. Ale mojí rychlostí a mými zkušenostmi se mohu porovnávat s těmi nejlepšími.“

Cejudo se během své kariéry kromě skvělých výkonů v oktagonu velice často prezentoval jako veliký trash-talker a na sociálních sítích je schopný pustit se do konfliktu naprosto s kýmkoliv a kdykoliv.

Tentokrát si lehce dloubl do dalšího bývalého šampiona a legendárního kanadského Georgese St. Pierra, který při svém jednozápasovém comebacku v roce 2017 porazil tehdejšího držitele titulu střední váhy Michaela Bispinga a následně se pásu vzdal a opět pověsil rukavice na hřebík. To je zřejmě také jeden z důvodů, proč nechce UFC dát Cejudovi možnost získat další titul. Vedení by se totiž mohlo obávat, že dojde k obdobné situaci.

Sám Cejudo se ale proti podobným srovnáním brání a obhajuje se mimo jiné tím, že jeho zápas s nynějším třetím nejlepším bojovníkem napříč vahami může přilákat plno fanoušků, což by organizaci mohlo vydělat slušné peníze.

„Nejsem Georges St. Pierre, abych vyzobal třešničku v podobě Michaela Bispinga a pak zase odešel,“ myslí si Cejudo. „GSPmu jsem to dokonce pověděl. Řekl jsem mu: ‚Hej, kámo! Akorát si sebral lehkou třešničku a zase jsi odešel!‘ Já bych šel proti nynější trojce pound-for-pound a pravděpodobně proti nejlepšímu muži v historii pérové váhy. Buď ho porazím, anebo mi nakope zadek, ale tu šanci chci využít.“

Zda k tomuto duelu opravdu někdy dojde je ale zatím ve hvězdách. Sám Volkanovski totiž na poslední tiskové konferenci nebyl z této varianty úplně dvakrát nadšený a k Cejudovi se vyjádřil ne zrovna lichotivým způsobem. „Na*rat na Henryho Cejuda,“ řekl Alexander. „Vždyť takhle vyzývá úplně všechny. Vy těm kecům, které vychází z jeho úst, věříte? Já teda ne. Rozmáčkl bych ho jako červa.“

Zdroje:  tmzsports.com , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články