Bývalý dvojnásobný šampion UFC Cejudo stále vyhrožuje návratem do klece

Bývalý dvojnásobný šampion UFC Cejudo stále vyhrožuje návratem do klece Henry Cejudo | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion muší a bantamové váhy Henry Cejudo stále zvažuje návrat a zaměřil se na špičku pérové divize.

9. května to bude přesně jeden rok, co odešel po poslední obhajobě (vítězství nad Dominickem Cruzem po TKO ve druhém kole) do sportovního důchodu bývalý šampion muší a bantamové váhy UFC Henry Cejudo. Jeden z nejúspěšnějších bojovníků poslední dekády však stále sleduje, co se v „jeho“ divizích děje a v poslední době dokonce několikrát naznačil možný návrat.

Na sociálních sítích je Cejudo jako doma, což ví asi každý fanoušek, který v posledních letech sledoval alespoň trochu UFC. Americký bojovník s přezdívkou „Triple C“ vždy velice rád provokoval a jeho účty na Twitteru a Instagramu mu k tomu slouží přímo excelentně. Jeho výzvy, kdy se pouštěl téměř do každého fightera z organizace, se staly nezapomenutelnými, stejně jako jeho klasická hláška „bend the knee“ (poklekni na koleno).

Cejudo za poslední dva měsíce navíc několikrát naznačil, že by byl schopný za určitých finančních podmínek oprášit rukavice a vrátit se do klece a že by se velice rád vydal do pérové váhy. V nedávném rozhovoru pro americký server TSN se dokonce nechal slyšet, že by si věřil na nynějšího šampiona Alexandera Volkanovskiho. Do toho se ostatně pouští už delší dobu.

„Dana White (prezident UFC) ví, že dokážu Alexandera ‚Průměrného‘ porazit. Alexandera s polštářovýma rukama. Ví, že ho můžu porazit a proto nechtějí, abych s ním bojoval. Jsem rychlejší než Volkanovski a jsem také mnohem výbušnější. Mám lepší MMA IQ. Můj wrestling je lepší. Navíc je vyšší jen o dva palce (5cm). Byl by to pro mě snadný fight. Zaručuji vám, že donutím Alexandera ‚Průměrného,‘ aby poklekl.“

Právě fakt, že mu nechtějí zápas s Volkanovskim dovolit, donutil Cejuda přemýšlet i nad dalšími soupeři z pérové váhy. Jako nový cíl si tak vybral bývalého šampiona a nynější divizní jedničku Maxe Hollowaye. Ten by pro něj podle jeho slov mohl být pořádnou výzvou, díky které by mohl lidem ukázat, že na „pérovku“ opravdu má.

„Hollowaye jsem nikdy nevyzval,“ prozradil Cejudo v rozhovoru pro ESPN. „I když měl pás, tak jsem ho nikdy nevyzval. Ale je to další zápas, ve kterém bych v budoucnu velice rád bojoval. Lidé mi totiž nevěří, že bych ho mohl porazit, protože je zatraceně vysoký, a to je to, co miluji. Miluji výzvy. Miluji, když mi lidé nevěří. Je vyšší než já a způsobil různým lidem mnoho škod. Ale cítím, že jsem chytřejší a šikovnější. Tuhle výzvu miluji už teď.“

Jak to nakonec bude s Cejudovým návratem je však stále složitá hádanka. „Triple C" totiž nedávno odstranil své jméno ze seznamu antidopingové agentury USADA, čímž si případný comeback výrazně zkomplikoval. Pokud by tak opravdu chtěl naskočit zpátky do klece, musel by se znovu registrovat a být v antidopingovém programu 6 měsíců, než by mohl začít bojovat. Zdá se tak, že to s jeho odchodem ze sportovního důchodu nebude tak úplně žhavé.

Zdroje:  ESPN , TSN

Nejnovější články