Šampion Volkanovski brzdí novou hvězdu Bellatoru: "UFC je úplně jiná liga!"

Šampion Volkanovski brzdí novou hvězdu Bellatoru: "UFC je úplně jiná liga!" zdroj: Profimedia

Americká organizace UFC platí ve světě MMA za tu nejvyšší metu, kde se střetávají ti nejlepší bojovníci. Není tedy divu, že šampion Volkanovski bere sebevědomá prohlášení bojovníků odjinud s velkou rezervou.

Bellator má konečně svou "vlastní" velkou hvězdu. A.J. McKee je mladý, neporažený, a když před několika dny vyřídil favorizovaného Brazilce Patricia "Pitbulla" Freireho a stal se šampionem, sebevědomě prohlásil, že je nejlepším bojovníkem pérové váhy (-65,8 kg) na světě. Aby to dokázal, nabídl šampionům konkurenčních organizací milion dolarů ze své kapsy, pokud ho porazí. "Pojďme změnit tenhle sport a sjednotit tituly," vzkázal.

Je nadmíru jasné, že souboj mezi bojovníky Bellatoru a UFC nepřipadá v úvahu. Jediná možnost by tedy byla, pokud by A.J. přestoupil. Aktuální šampion UFC Alexander Volkanovski dal ale v rozhovoru pro mmajunkie jasně najevo, že ani tak by nebylo správné, aby neporažený Američan předbíhal ve frontě.

"Nic proti tomu maníkovi nemám. Ale spousta lidí tohle říká, na Instagramu mi píšou, že jsou nejlepší pérová váha na světě a chtějí se mnou bojovat. Víte, co myslím. Takové lidi najdete po celém světě, někteří přitom ani netrénují, takže to nemůžete brát vážně."

"Nebylo by prostě fér, kdyby dostal šanci bojovat s UFC šampionem. Podívejte se na tu řadu zabijáků, se kterými jsem musel bojovat, abych se stal šampionem. Stejně jako chlapi, kteří jsou v nejlepší desítce. V UFC to jsou absolutní zabijáci a musí mezi sebou bojovat, aby se dostali nahoru. Bez urážky, ale buďme upřímní, je tady trochu jiná konkurence."

Volkanovski nepopírá, že je McKee dobrý bojovník. Kategoricky však odmítá, aby nově příchozí dostávali automatickou vstupenku mezi nejlepší v divizi. Právě to přitom UFC udělalo například v případě Michaela Chandlera, kterého organizace hned povolala jako náhradníka pro titulový souboj. A následně ho do souboje o opasek poslali po jedné jediné výhře.

"Viděl jsem nejlepší momenty z jeho posledního zápasu, vypadal dobře, byl skvělý. Ale zároveň UFC je úplně jiná liga," nabídl Volkanovski svůj realistický názor na novou hvězdu. 

Nutno mu dát Volkanovskimu za pravdu, že konkurence v pérové divizi UFC, jíž nyní kraluje, je obrovská a i on bude mít co dělat, aby se na trůnu udržel. Poté, co dvakrát kontroverzně porazil Maxe Hollowaye na něj na konci září čeká nebezpečný Bryan Ortega. A jako další si už brousí zuby "Korejská zombie" Chan Sung Jung nebo nevypočitatelný Mexičan Yair Rodriguez.

Pokud bude McKee ale i nadále úspěšně pokračovat ve svém tažení, bude brzy jeho odchod do UFC nabíledni. Už teď pro něj v Bellatoru není moc smysluplných zápasů. Jako nejreálnější se nabízí odveta s Freirem, který stále ještě drží titul ve vyšší lehké váze. Brazilský "Pitbull" se ale vyjádřil, že o ten v odvetě bojovat nechce. Uvidíme tedy, jak se celá věc vyvrbí a jestli A.J. naplní svůj potenciál, anebo jeho hvězda v budoucnu vyhasne.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články