Nový král Bellatoru touží po soubojích se šampiony jiných organizací, jako sázku nabízí milion dolarů

Nový král Bellatoru touží po soubojích se šampiony jiných organizací, jako sázku nabízí milion dolarů A. J. McKee | zdroj: Getty Images

A.J. McKee by rád připravil o pás bojovníka z jiné organizace, UFC ale šéf Bellatoru vidí jako nereálné.

Uplynulý víkend se nesl ve znamení Bellatoru, který zastínil dokonce i akci konkurenční UFC. V této druhé největší americké MMA organizaci se totiž rozhodovalo o vítězství v původně 8členné Grand Prix pérové váhy. To si nakonec připsal neporažený americký bojovník A. J. McKee (18-0), který po necelých dvou minutách donutil submisí odklepat dosavadního dvojitého šampiona Patricia „Pittbula“ Freireho (32-5), kterého tak připravil o pás.

Kromě této trofeje pro nejlepšího muže divize získal McKee také obrovskou prémii jeden milionu dolarů, jež však možná nepůjde do jeho rodinného banku, ale poslouží jako sázka. Na pozápasové tiskové konferenci totiž A. J. přítomným novinářům sdělil, že by se o tuto sumu rád popral ve speciálním zápase se šampionem pérové váhy z jiné organizace.

„Jsem nejlepší pérová váha na světě,“ prohlásil sebevědomý McKee. „Takže, ať by to bylo UFC, ONE FC nebo PFL, tak je mi to jedno. Mám na účtu jeden milion dolarů a jsem připraven o to bojovat s někým dalším. Jsem si jistý, že Bellator mě v tom podpoří. Udělejme nějaké superfighty a změňme tento sport. Spojme šampionské pásy.“

Na přetřes tak samozřejmě přišla především UFC. Na toto téma McKee totiž už několikrát mluvil a zmínil, že by si to mimo jiné rád rozdal s bývalým šampionem Maxem Hollowayem, který je podle něj jedním z nejlepších strikerů na světě. Během uplynulého víkendu ale připustil, že na tomto jménu zase tolik nelpí a bral by i jiné soupeře.

„Kdybych opravdu musel někoho říct, tak by to byl Max Holloway,“ přiblížil McKee. „To byl vždy můj vysněný zápas. Když jsem byl dítě, tak jsem pořád sledoval, jak sundává své protivníky. Ale teď jsem nejlepší pérová váha na světě, takže mi je celkem jedno, kdo to bude.“

S nápadem zápasit se šampiony konkurenčních organizací souhlasí i šéf Bellatoru Scott Cooker, který si je jistý tím, že by byl jeho bojovník v UFC schopný konkurovat komukoliv. Zároveň však ale skepticky zdůraznil, že na podobné nápady nejslavnější MMA organizace na světě (a její prezident Dana White) pravděpodobně nikdy nepřistoupí.

„Rozhodně bych velice rád, stejně jako vy, viděl McKeeho bojovat i proti jiným lidem," myslí si Cooker. „Ale to se nestane, protože tohle není obchodní model UFC. Ale vy mi tady říkáte, že tam ten kluk teď stejně nemohl jít a s kýmkoliv bojovat. Každý ví, že by to dokázal. Takže pokud by do toho UFC šlo, tak my do toho bez váhání uděláme."

Myšlenka je to rozhodně zajímavá a McKeeho zápas s Hollowayem nebo s aktuálním šampionem pérové váhy UFC Alexanderem Volkanovskim by byl bezpochyby lákadlem pro mnoho fanoušků. Zatím je to ale celé pouhá teorie a jako daleko reálnější varianta se jeví to, že A.J. do UFC někdy v budoucnu za větší konkurencí přestoupí.

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články