Khabibův bratranec Usman roste ke hvězdám. Soupeře vyřídil v 1. kole a zůstává neporažen

Khabibův bratranec Usman roste ke hvězdám. Soupeře vyřídil v 1. kole a zůstává neporažen Khabibův bratranec Usman roste ke hvězdám, na rozdíl od svého bratrance ale preferuje boj v postoji. | zdroj: Profimedia

Dagestánský rod Nurmagomedovů má bojování zkrátka v krvi. Pochodeň po Khabibovi převzalo hned několik bratranců. Nejmladší Usman se teď blýskl v Bellatoru.

Rodinný klan Nurmagomedovů se po odchodu Khabiba do sportovního důchodu rozhodně nemusí obávat, že by po něm neměl kdo převzít pochodeň. V UFC bojují Abubakar a neporažený Umar (13-0). V Bellatoru pak válí nejmladší Usman (také 13-0). Ten se vymyká tím, že namísto wrestlingu preferuje spíše boj v postoji, kde už nejednomu soupeři zatopil svými nebezpečnými kopy.

Na akci Bellator 263 se o Usmanových kvalitách přesvědčil Američan Luis Muro. Snažil se sice od začátku na mladého Dagestánce vyvíjet tlak, ale Nurmagomedov se nenechal rozhodit a už po půlminutě trefil nádherný zadní levý highkick. Stejnou techniku o pár vteřin později zopakoval a Muro v tu chvíli zřejmě zapomněl, koho má za soupeře, protože se pokusil o klinč. Usman toho využil a vzal zápas na zem, kde soupeři okamžitě vlezl do zad.

Muro se na zemi dobře bránil a dokonce se několikrát probojoval zpět na nohy, jeho zkázu ale nakonec dokonalo koleno na solar plexus, které Usman v klinči trefil. Američan padl k zemi jako hruška a schytal ještě spršku několika úderů, než stihl rozhodčí zápas ukončit.

Vítězný Usman v pozápasovém rozhovoru zmínil, že chtěl ukázat, že není jenom postojář, ale umí stejně jako starší Nurmagomedovové také skvěle zápasit. Soupeře si prý vybírat nehodlá a počká na promotéry, koho mu předhodí. Rád by se ale představil na akci v Moskvě, kam se Bellator v říjnu chystá.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články