Conor McGregor překročil čáru a rýpl si do Khabibova zemřelého otce

Conor McGregor překročil čáru a rýpl si do Khabibova zemřelého otce Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Je dobře známo, že Conor McGregor není žádný beránek, a že se velice rád trefuje do svých soupeřů, ale teď už to přehnal asi i on.

Největším rivalem Conora McGregora byl a stále asi je (možná kromě Dustina Poiriera) bývalý šampion Khabib Nurmagomedov, který McGregora v roce 2018 porazil, když jej uškrtil ve čtvrtém kole ostře sledovaného souboje o titul lehké váhy.

Samotnému zápasu tehdy předcházely ze strany McGregora tvrdé výpady na Khabiba, kterému se snažil dostat do hlavy, ve snaze mít tak v zápase mentální výhodu. Conor tehdy nevynechal nic – samotného Khabiba, jeho manželku, náboženství a dokonce ani jeho otce Abdulmanapa Nurmagomedova, který Khabiba trénoval od útlého mládí a v jehož životě měl nezastupitelnou roli.

Jenže minulý rok Khabibův otec v 57 letech nečekaně zemřel na komplikace způsobené koronavirem, což Khabib nesl velice těžce. Spousta bojovníků i soupeřů mu tehdy kondolovalo a mezi nimi vzdal hold skvělému trenérovi trochu překvapivě i Conor McGregor.

Už to vypadalo, že válečná sekera mezi McGregorem a Nurmagomedovem je zakopána, a že každý z bojovníků šel svou cestou, ale nic z toho nakonec neplatí. Po nedávném zápase McGregora s Poirierem, ve kterém si McGregor zlomil svoji nohu a prohrál tak na technický knockout, totiž Khabib blahopřál Dustinovi Poirierovi k vítězství a trochu si rýpl do Conora, když připsal, že „dobro vždy zvítězí nad zlem“.

McGregor nechal tento tweet až doteď bez povšimnutí, ale nakonec na něj přece jen odpověděl docela velkou podpásovkou, kterou naznačil prohraný souboj jeho otce se zákeřnou nemocí: „Takže covid je dobrý a otec je zlý?“

Tento tweet byl vzápětí smazán, ale na sociálních sítích se něco takového jen tak neututlá. Conorův vzkaz tak okamžitě vzbudil velkou vlnu odporu a irská hvězda tak pravděpodobně zase ztratila několik svých fanoušků.

Conorův nesmyslný výpad je ještě o to horší, že Abdulmanap Nurmagomedov v jednom z rozhovorů před svou smrtí řekl, že Conorovi všechny jeho urážky odpouští s tím, že je to všechno v minulosti, a že člověk by se neměl nad minulostí příliš pozastavovat.

Jisté je, že pokud McGregor chtěl najít citlivé místo na jinak mentálně odolném Nurmagomedovi, tak jej našel. Khabibův otec hrál v jeho životě totiž obrovskou roli, což lze spatřit také v tom, že po jeho smrti Khabib odbojoval už jen jeden zápas, ve kterém obhájil svůj šampionský titul proti Justinu Gaethjemu. Poté Khabib ohlásil odchod do důchodu a ani neustálé přemlouvání ze strany šéfa UFC Dany Whitea jej nedonutilo změnit názor. Jako hlavní důvod pro ukončení kariéry v oktagonu Khabib uvedl, že dal slib své matce, že bez svého otce už zápasit nebude.

Khabib na Conorův útočný tweet zatím nereagoval, ale dá se předpokládat, že i přestože McGregor zcela jistě překročil pomyslnou čáru, za kterou se zkrátka nechodí, Nurmagomedov na něj pravděpodobně reagovat ani nebude a bude jej ignorovat stejně, jako to dělal i v minulosti.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články