Kubánský obr slavil úspěchy v taekwondu, teď se díky tvrdému knockoutu rekordně rychle probil do UFC

Kubánský obr slavil úspěchy v taekwondu, teď se díky tvrdému knockoutu rekordně rychle probil do UFC Robelis Despaigne | zdroj: FOTO: Se svolením FURY FC

Doma má bronzovou medaili z Olympijských her v Londýně, teď své bojové umění otestuje i v nejslavnějším oktagonu.

Mezi fanoušky i odborníky se čas od času řeší, jaký sport je nejlepší průpravou pro MMA. Mnozí by nejspíš řekli, že wrestling, mezi nejúspěšnějšími bojovníky ale najdeme i karatisty, kickboxery, capoeristy, ragbisty a mnohé další. Teď k nim přibude i úspěšný taekwondista.

Dvoumetrový a bezmála 120 kilo vážící Kubánec Robelis Despaigne se může pochlubit bronzovými medailemi, které získal v roce 2012 na OH v Londýně a o tři roky později také na mistrovství světa, zlato si ještě předtím dovezl ze světových univerzitních her.

Ve Spojených státech ale později začal s tréninkem MMA, profesionální premiéru si odbyl loni v létě. Zvítězil na konci prvního kola na TKO, měla to být ale jen předzvěst toho, co dokáže. Když se letos po roční pauze do klece vrátil, podařilo se mu hned na startu ubránit soupeřův takedown a ukončit jej tvrdými ranami už za 12 vteřin. Laťku překonal hned následně, když trefil hned na začátku tvrdý highkick, po němž se protivník skácel k zemi. 

Včera večer se do klece TITAN FC vrátil, soupeř ležel v bezvědomí na podlaze už za 5 vteřin.

Od vítězství uběhlo jen pár minut, když moderátor oznámil, že Despaigne podepsal smlouvu s UFC. Jedná se tak možná o vůbec nekratší cestu do nejslavnější cestu, co se týče času stráveného v zápasech. Nabízí se tak samozřejmě otázka, zda Despaigne kariéru zbytečně neuspěchal a neměl před vstupem mezi elitu raději nasbírat více zkušeností. Na druhou stranu je mu ale už 35 let, takže nemá čas nazbyt a v historii najdeme několik příkladů, kdy to v MMA relativně nezkušení bojovníci v UFC dotáhli dost daleko – například Alex Pereira či Ciryl Gane. V těžké váze je navíc menší konkurence, takže bude záležet, jak moc nyní matchmakeři cestu pro kubánského obra umetou. Je pravděpodobné, že pokud by proti němu v téhle fázi kariéry postavili dobrého wrestlera, nejspíš by to nedopadlo dobře.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články