Lesnar ukončil kariéru, proti Cormierovi nastoupí Miocic

Lesnar ukončil kariéru, proti Cormierovi nastoupí Miocic zdroj: Profimedia

Už to vypadalo, že Daniel Cormier bude obhajovat svůj titul z těžké váhy proti Brocku Lesnarovi, ale Dana White nakonec tuto zprávu dementoval. Lesnar s MMA končí.

Dnes ESPN oznámila, že z duelu Cormier vs. Lesnar sejde. Wrestlingová hvězda Lesnar prostřednictvím šéfa UFC Dany Whita vzkázala, že už má všeho dost a odchází do MMA důchodu. Jako náhradní plán zvolila organizace odvetný zápas Cormiera proti Stipe Miocicovi. Zápas se uskuteční na turnaji UFC 241 v americkém Anaheimu.

Cormier už jednou titul úšpěšně obhájil, když na UFC 230 porazil submisí Derricka Lewise. Čtyřicetiletý veterán překonal několik zranění a stále ma chuť bojovat. Je také bývalý držitel titulu v polotěžké váze. Toho se formálně vzdal těsně před zápasem Jona Jonese s Alexandrem Gustafssonem.

Miocic už s Cormierem jednou bojoval a prohrál. Jde ale o nejúspěšnějšího šampiona těžké váhy, protože svůj pás hájil proti nejvíce soupeřům, včetně jmen jako Francis Ngannou, Junior Dos Santos a Alistair Overeem. V roce 2016 vyhrál pás díky KO Fabricia Werduma v prvním kole.

UFC 241 se koná 17. srpna.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články