Li Jingliang hledá soupeře na březen, pozvánku na "grilovačku" od něj přijalo hned několik bojovníků

Li Jingliang hledá soupeře na březen, pozvánku na "grilovačku" od něj přijalo hned několik bojovníků Li Jingliang | zdroj: Profimedia

Čínský bojovník ukázal, že není, co se týče volby soupeřů, příliš vybíravý. Na souboj v březnu jich pro jistotu vyzval hned několik najednou.

Číňan Li Jingliang by byl mezi známými bojovníky horkým adeptem na ocenění "smolař roku 2022". Na tiskovou konferenci před ostře sledovaným turnajem UFC 279 si nechal ušít oblek na míru. Nakonec se ale na pódium ani nedostal, protože se v zákulisí strhla mela a organizátoři celou akci raději předčasně ukončili. 

Smůla se už ale "Leeche" nepustila. Jelikož Khamzat Chimaev nedokázal splnit váhový limit, UFC spustilo akci kulový blesk a zápasy přeházelo. Nejhůře nakonec dopadl právě čínský bojovník, který přistoupil na souboj s o několik kilogramů těžším Danielem Rodriguezem. A přestože Američana podle mnohých porazil, dva ze tří rozhodčích to viděli opačně a z oktagonu tedy odcházel s porážkou. Útěchou Limu mohlo být jen to, že si svým přístupem získal spoustu nových fanoušků.

Těm by se rád znovu předvedl už v březnu, nemůže ale najít soupeře, a tak se zkusil připomenout Tonymu Fergusonovi. Právě s ním měl totiž původně na UFC 279 bojovat. "Hej, Tony. Nudím se, na Floridě je teď moc horko, pojďme zapařit. Já a ty máme nedokončenou práci, pojďme si v březnu zatančit. Jsi připraven? Pojďme na to, šampione!"

"El Cucuy" se sice v komentářích objevil, jen se ale svým nezaměnitelným způsobem pustil do manažera Ali Abdelazize a Khabiba Nurmagomedova. Jingliang tedy neváhal a pozvánku vzápětí poslal i dalším bojovníkům. Konkrétně si vybral Tima Meanse, Nika Price, Bryana Barberenu, Alexe Morona a Rafaela dos Anjose. "Vy všichni jste na párty taky zváni, jestli chcete přijít, můžu udělat barbeque pro vás všechny," napsal věčně usměvavý Číňan na sociálních sítích.

A originální pozvánka očividně zafungovala, protože už přijali:

Bryan Barberena: "Hej, Li, jestli opravdu chceš zapařit, tak pojďme na to! Přinesu ohňostroj a můžeme udělat show.

Niko Price: "Říkals grilování a zápasy v březnu? Počítej se mnou, budu připraven na to všechno."

Tim Means: "Jsem pro. Bude to tedy v březnu."

Není divu, že je o souboj s Lim zájem, ve welterové divizi (77 kg) je totiž ze všech jmenovaných aktuálně nejvýše postavený v oficiálním žebříčku – 15. místo. V UFC už absolvoval celkem 17 zápasů s výsledkem 11 vítězství a 6 porážek, nabízí tedy relativně schůdnou cestu, jak se dostat do nejlepší patnáctky.

Zdroje:  Twitter - Li Jingliang

Nejnovější články