Lidi budou mým výkonem překvapeni, Emmett se mě ani nedotkne, holedbá se "Matador" Topuria a vyhlíží titulovou šanci

Lidi budou mým výkonem překvapeni, Emmett se mě ani nedotkne, holedbá se "Matador" Topuria a vyhlíží titulovou šanci Ilia Topuria | zdroj: Profimedia

Třináct zápasů a třináct vítězství, jen jednou potřeboval bodové rozhodčí. Taková je vizitka Ilji Topurii v MMA. Poradí si o víkendu s nebezpečným Emmetem a vybojuje si právo vyzvat šampiona?

Víkendovému turnaji UFC tentokrát vévodí zajímavý souboj v pérové váze. Neporaženého španělského "Matadora" Iliu Topuriu se pokusí na cestě k titulovému zápasu zastavit americký tvrďák Josh Emmett. Ten naposledy padl se skvělým Yairem Rodriguezem a přišel o sérii pěti vítězství v řadě a také šanci zabojovat o titul. Do boje se překvapivě vrací už po čtyřech měsících, hořkou pachuť porážky chce přebít vítězstvím.

Topuria ale před zatím nejdůležitějším zápasem kariéry neskrývá sebevědomí a o své výhře nepochybuje. "Musím si jen dávat pozor na ty jeho háky, na nic jiného. Jeho wrestling a boj na zemi mě vůbec nezajímají. Ani jeho box. To on si musí dávat pozor na můj box, wrestling, grappling, ve všem jsem mnohem lepší než on" prohlašuje, druhým dechem ale dodává, že nikdy nikoho nepodceňuje. Své sebevědomí zakládá na tom, jak tvrdě maká v tělocvičně.

"Uvidíte, že to v mém podání bude vypadat jednoduše, lidi budou tentokrát mým výkonem překvapeni," láká fanoušky na víkend. "Nebude schopen se mě ani dotknout. Uvidíte. Dobře uhýbám hlavou, mé načasování je perfektní. Půjdu k němu na blízko a zase pryč, budu kontrovat jeho údery. Budu dělat spoustu věcí, že lidi budou říkat – to je on, ten humbuk okolo něj není pro nic za nic!"

Rozhodně prý ale nemáme čekat krvavou řežbu. "To není můj styl," tvrdí Ilia a hodlá dostát své přezdívce "El Matador", hodlá se Emmetovým útokům vyhýbat a sám zasahovat.

Už teď tak vyhlíží následný střet se šampionem, kterým podle něj i nadále zůstane Alexander Volkanovski, alespoň v to doufá. "Samozřejmě bude mnohem větší, když porazím někoho neporaženého a obhájil pás tolikrát. Bude to větší, než kdyby ho Yair porazil a já porazil Yaira, protože ten už prohrál se spoustou chlapů." Mexičanovi i proto moc šancí na vítězství nedává. "Ale stát se může cokoliv, je to MMA a viděli jsme, co udělal korejskému zombíkovi," připomněl nezapomenutelné Rodriguezovo KO loktem z otočky, kterým sestřelil Chan Sung Junga vteřinu před koncem.

Zdroje:  ufc.com , Tisková konference UFC

Nejnovější články