McGregor zřejmě zoufale touží po pozornosti a zase vyhlašuje konec své sportovní kariéry

McGregor zřejmě zoufale touží po pozornosti a zase vyhlašuje konec své sportovní kariéry Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Irský bojovník je notoricky známý svými "odchody do důchodu", v minulosti však vždy jen blafoval, když nešla jednání s UFC a soupeři podle jeho plánů.

UFC 250 sotva skončilo a internet se začal plnit reakcemi na skvělé výkony bojovníků, jimž vévodily dva parádní "walking off" knockouty. Shodou okolností se o ně postaraly dvě hvězdy bantamové divize - Cody Garbrandt a Sean O´Malley, kteří se někdy v budoucnu pravděpodobně utkají.

Galavečer sledoval určitě také Conor McGregor a těžko říct, co se mu honilo hlavou. Možná mu bylo líto, že se zrovna nemluví o něm. Není to tak dávno, co zapáleně líčil svůj hlad po bojování a rok 2020 nazýval svojí sezónou. Jsme však už zhruba v polovině a McGregor se v oktagonu ukázal jenom na chvíli v zápase s Donaldem Cerronem. Do vzájemného souboje pak sice lákal prozatimního šampiona lehké váhy Justina Gaethjeho, ale ten mu dal prozatím košem s tím, že si nejprve počká na Khabiba. Internetové vody pak rozvířil potenciální zápas s legendárním Andersonem Silvou, ale těžko říct, zda vůbec probíhají nějaká jednání.

A mezitím se někteří McGregorovi kolegové rozhodli, že z UFC zkusí vymámit více peněz a hrozí odchodem do sportovního důchodu. A i když McGregor nemá o peníze nouzi, oznámil dnes, že rovněž pověsil rukavice na hřebík. Zvláštní načasování, přitom ještě před nedávno psal o tom, že je sice po Silvovi druhý nejlepší bojovník, ale stále aktivní, takže se může dostat na první místo.

"Hej lidi, rozhodl jsem se, že končím se zápasením. Díky vám všem za úžasné vzpomínky. Byla to jízda!" napsal teď notoricky známý irský bojovník na svůj Twitter a přiložil také poděkování své matce a společnou fotografii s ní. Důvod odchodu do sportovního důchodu neuvedl.

Celá tahle situace ale připomíná dětský příběh o lháři, který si vymýšlel tak často, až mu ostatní nevěřili, když říkal pravdu. McGregor konec kariéry na Twitteru avizoval už několikrát, například v roce 2016, když se nedařila jednání o odvetě s Natem Diazem či loni v březnu. Problém tedy opět bude s největší pravděpodobností u jednacího stolu.

Na oznámení už vtipně reagoval Justin Gaethje, který připomněl incident, kdy McGregor v baru napadl postaršího muže. "Naštěstí se všichni staří lidé ještě schovávají doma, ten chlap zase flámuje ."

Věcně se vyjádřil také Dana White, který už si ověřil, že UFC se obejde i bez své největší hvězdy. "Nikdo nikoho nenutí bojovat. A jestli Conor cítí, že chce ukončit kariéru, tak víte, jaký je můj názor na to - měl bys to určitě udělat. A já Conora miluju, je hrstka lidí, kteří mi mou práci udělali zábavnější, a on je jedním z nich."

Zdroje:  www.irishmirror.ie

Nejnovější články