Conora McGregora vyzval na souboj už i Anderson Silva

Conora McGregora vyzval na souboj už i Anderson Silva zdroj: Profimedia

Andersonovi Silvovi se líbí myšlenka utkat se s Conorem McGregorm ve váze do 80 kg.

O zápas s Conorem McGregorem se přihlásil i ten, o který podle Conorova osobního žebříčku nejlepších bojovníků historie skončil na prvním místě: Anderson „Spider“ Silva (34-10).

Tento legendární, dnes již 45 letý MMA bojovník, který se pořád nechce odebrat do zápasnického důchodu ve středu navrhl, že by se rád utkal s Conorem McGregorem v domluvené váze, do 80 kg.

„Mám neskonalý obdiv ke skvělému sportovci Conorovi a věřím, že takový super fight by byl něco historického pro náš sport. Ani jeden z nás už nemusí nikomu nic dokazovat. Věřím, že UFC a sportovní fanoušci by rádi viděli tuto skvělou show. Otestovat moje bojové schopnosti proti němu by bylo fantastické!“

Andersona Silvu Conor McGregor nedávno na twitteru označil jako nejlepšího bojovníka historie MMA a sebe pasoval na druhé místo. Také dodal, že proto, že je ještě stále aktivním zápasníkem v plné síle, titul nejlepšího bojovníka MMA všech dob bude stoprocentně jeho.

Anderson Silva je i širokou MMA veřejností právem považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii. Byl dlouholetým šampionem střední divize, kde dokázal svůj pás desetkrát obhájit. Při svých zápasech ukazoval neskutečné kousky, jako třeba když knockoutoval Vitora Belforta přesně mířeným frontkickem, něco do té doby nevídaného. Drží celou řadu rekordů, jako např. nejvíce ukončení v titulových zápasech v UFC, nejvíce KO v titulových zápasech v UFC, nejvíce ukončení ve střední váze v historii UFC atd.

Conor McGregor zdroj: Profimedia

Výzva směřovaná Conorovi McGregorovi ale nejspíše nepadne na úrodnou půdu. Anderson Silva měří 188 cm a i když zápasil ve střední divizi (pod 84kg), tak byl považován za velkého bojovníka. Několikrát si dokonce střihl i zápas v polotěžké váze, takže zápas se 175 cm vysokým Conorem McGregorem by připomínal spíše souboj Davida s Goliášem.

Navíc od roku 2013, kdy ztratil svůj titul v souboji s Chrisem Weidmanem, dokázal „Spider“ vyhrát pouze jedenkrát, nad Derekem Brunsonem, a to ještě poněkud kontroverzně, na split decision. Navíc Silva nedávno podstoupil operaci kolene, které si zranil v posledním zápase proti Jaredovi Cannonierovi, který se odehrál minulý rok.

Conora McGregora teď vyzývají skoro všichni bojovníci snad ze všech divizí. Jeho další soupeř není dosud jasný a na jméno si budeme muset ještě počkat. Nejvíce se ale mluví o dokončení trilogie s Natem Diazem.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články