Kamaru Usman chce dát šanci Conoru McGregorovi na souboj o titul ve welterové váze

Kamaru Usman chce dát šanci Conoru McGregorovi na souboj o titul ve welterové váze Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Conor McGregor by mohl dostat další titulovou šanci, pokud by původní Usmanův soupeř, Jorge Masvidal, couvl z titulového zápasu.

Držitel „BMF“ pásu pro „nejdrsnějšího“ bojovníka, Jorge Masvidal, měl od prezidenta UFC, Dana Whitea přislíbený zápas o titul se současným šampionem, Kamaru Usmanem. Nedávno si ale Masvidal na svém twitteru rýpnul do Natea Diaze, nad kterým svůj titul „BMF“ vyhrál. Nate totiž na svém twitterovém účtu napsal, že on je ten nejdrsnější a nejlepší bojovník. Jorge mu na to odpověděl, že by si dovolil nesouhlasit.

„Pojďme si to dát ještě jednou,“ hodil Masvidal rukavici svému rivalovi Diazovi. „Doufám, že jsi zlepšil cviky na břišní svaly,“ přisadil si Masvidal a ukázal fotku, na které trefuje Natea roundkickem do žeber.

„Tak pojďme na to,“ rázem odpověděl Diaz, který se s výsledkem jejich prvního zápasu nikdy nesmířil. Zápas byl totiž zastaven lékařem po třetím kole, kvůli velké tržné ráně nad okem, kterou Diazovi uštědřil Masvidal. Ten navíc celé tři kola jasně vedl a Natea po většinu zápasu jasně přebíjel.

Diazovy námluvy s Masvidalem však nezůstaly bez povšimnutí šampiona Kamaru Usmana, který se chtěl s Masvidalem sám utkat, protože si s ním chtěl vyjasnit některé osobní spory. Jeho manažer, Ali Abdelaziz řekl ESPN, že pokud by chtěl Jorge Masvidal opravdu raději zápasit s Natem Diazem, budou jednat s UFC, aby dalším Usmanovým soupeřem byl Conor McGregor, který by tak dostal šanci na svůj třetí titul v třetí různé váhové kategorii.

Kamaru Usman zdroj: Profimedia

Ačkoliv v tuto chvíli není ani jeden zápas oficiálně potvrzený, je možné, že by se situace mohla takto vyvrbit. Situace v lehké váze se vyjasnila a pro Conora McGregora v ní v současnosti není volný žádný zajímavý zápasník. Hodně se poslední dobou spekulovalo o tom, že by Conor mohl dokonat trilogii právě s Natem Diazem, a že by se měl utkat s ním. Pokud by však Diaz dal přednost Masvidalovi, šampionský zápas s Kamaru Usmanem se tak jeví jako velice reálná alternativa.

Je jasné, že Conor McGregor by tím pravděpodobně naštval všechny zápasníky, kteří se tvrdě probíjejí žebříčkem vstříc titulové šanci, ale snad každý už si zvykl, že Conor McGregor je tak trochu protekční dítě UFC, a že pro něj obyčejná pravidla neplatí. V každém případě by zápas mezi Usmanem a McGregorem znamenal neskutečnou podívanou, kterou by si nenechal ujít žádný fanoušek.

Zdroje:  Twitter ESPN MMA , Jorge Masvidal - twitter , Nate Diaz - twitter

Nejnovější články