Mistrovský výkon. Bojovníci reagují na dominantní vítězství šampiona O'Malleyho

Mistrovský výkon. Bojovníci reagují na dominantní vítězství šampiona O'Malleyho Marlon "Chito" Vera vs. Sean O'Malley | zdroj: Profimedia

Turnaji UFC 299 vévodila bitva o titul bantamové váhy. Šampion Sean O'Malley sice vyhrál naprosto s přehledem na body, vyzyvatel ale ukázal, že má bradu z titanu a srdce válečníka.

Je obecně známo, že Marlon Vera patří k bojovníkům, kteří se sice rozjíždějí pomalu, jakmile ale soupeře dostatečně načtou, umí sešlápnout plyn a urvat vítězství. A tak dle očekávání chytil hned ze startu otěže zápasu šampion O'Malley. Skvěle pracoval se vzdáleností, neustálými náznaky útoků zavařoval soupeři hlavu a když už vypálil, tak většinou přesně trefil. Ve druhém kole dokonce koleno, které by nejspíš kteréhokoliv jiného soupeře poslalo do bezvědomí. Vera ale ukázal, že má pod vousy bradu z titanu.

Na body ale vyzyvatel ztrácel čím dál tím víc. Výrazněji ožil až ve čtvrtém kole, kdy už bylo jasné, že může zvítězit jedině tím, že O'Malleyho ukončí před limitem. Ne, že by na to neměl, několikrát dobře trefil, šampion ale ukázal, že se pod tlakem nezlomí. Nejzásadnější úder z vyzyvatelovi strany pak přišel až v poslední vteřině, kdy trefil dobrý zvedák na žebra, který zabolel, na zvrat už v tu chvíli ale bylo pozdě.

Šéf UFC Dana White se pak na tiskovce spokojeně usmíval. "Na základě atmosféry, vzrušení, vybraného vstupného a prodaných přenosů je to jasně ten největší zápas v dějinách bantamové váhy," uvedl. "Směřuje tam (co je McGregor), jo, už teď můžu říct, že je to největší hvězda v historii bantamu."

A dominantní výkon šampiona na sociálních sítích ocenila také řada bojovníků. "Impozantní práce od O'Malleyho," uznal Alex Volkanovski. 

"Seanův mistrovský výkon. Chito bojoval tvrdě, ale neměl to, co bylo potřeba," přidal se Ben Askren.

Reagovali i bratři Paulové. "5:0. Gratulace Seanovi, je to mladá legenda," napsal Jake. "Je to sportovec generace," přidal se Logan.

Stephen "Wonderboy" Thompson byl ve svém komentáři konkrétnější: "Seanovy feinty (náznaky) a práce se vzdáleností jsou jedny z nejlepších v tomhle sportu. Je to úžasný striker!"

S tím souhlasí i Belal Muhammad. "Feinty, vzdálenost, rychlost... Sean je hodně dobrý."

Někteří další ale ocenili oba borce. "To byl ale zápas!" pochválil své kolegy mladý talent Mohammad Mokaev.

"Skvělý výkon O'Malleyho, byla to mistrovská lekce boje v postoji! A Chito je bojovník, má sakra tvrdou bradu a srdce!" reagoval Renato Moicano.

"Ten Marlonův úder do těla na konci mohl rozhodnout zápas. Nepříjemný!" napsal ex-šampion Aljamain Sterling. "O'Malley ale dneska vypadal skvěle. V některých momentech se Chito vzepřel, ale Sean v mých očích vyhrál všechna kola." 

 

 

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články