Na Jessicu Andrade při přepadení v Brazílii vytáhli zbraň

Na Jessicu Andrade při přepadení v Brazílii vytáhli zbraň zdroj: Profimedia

Brazílie potvrzuje, že občas v ní jde o krk a to i MMA bojovníkům.

Své by mohla vyprávět Jessica Andrade, která zažila na vlastní kůži ozbrojenou loupež v její rodné Brazílii. Když jela autem se svojí manželkou Fernandou Gomes, zastavil je motorkář se spolujezdcem a s namířenou pistolí je obrali o všechno včetně automobilu. Andrade vylíčila, že na slovo poslouchala instrukce zlodějů a snažila se udržet v klidu svoji ženu.

„V mém autě se zapíná a vypíná ruční brzda tlačítkem,“ popisovala Jessica kritický moment pro ESPN. „Ten, co si sedl za volant se nedokázal rozjet, protože to nevěděl. Začala jsem si říkat ‚No výborně, teď ještě vyleze ven a obě nás zastřelí.‘ Byly jsme vyděšené. Pak jim Fernanda naštěstí prozradila, jak se brzda vypíná a oni odjeli.“

received_666950373718492 Jessica Andrade s manželkou | zdroj: Profimedia

Hned po přepadení utekly do blízké kancelářské budovy, kde jim lidé pomohli zavolat polici. Druhý den policie auto objevila, bylo opuštěné a dokonce v něm leželi zahozené osobní doklady. Manažer Andrade serveru MMA Junkie řekl, že jsou tyto situace v Brazílii bohužel poměrně běžné a Jessica nebyla ani první a nejspíš ani poslední UFC fighter, který byl takto konfrontován.

Brazilská bojovnice radí především zachovat klid a chovat se rozumně. To je podle ní největší šance, jak přežít. „Pokud se vás někdo snaží okrást a je neozbrojený, můžete použít sebeobranu. Ale když má zbraň, tak není dobré jakkoliv riskovat svůj život.“ Také si oddechla, že sebou neměla svůj mistrovský pás ze slámové váhy a připustila, že by si na ni zloději stejně neměli moc co vzít. "Lidé si myslí, že jsem bohatá, ale já ve skutečnosti nejsem. Jsem chudá jako všichni ostatní. Kdyby mě unesli, tak si na mě nevezmou vůbec nic, maximálně nějakou sladkost...gumové medvídky."

Zdroje:  ESPN , MMA Junkie

Nejnovější články