Naprosto vyčerpávající duel nakonec zvládl na body domácí Song

Naprosto vyčerpávající duel nakonec zvládl na body domácí Song zdroj: Profimedia

Krantz i Song si sáhli na absolutní dno, nakonec byl na domácím UFC Shenzhen šťastnějším Číňan. 

Od tohoto zápasu ve welterové váze se čekalo hodně. Derrick Krantz nastupoval teprve do druhého zápasu v UFC, zdobily ho však veliké zkušenosti, vždyť jeho prvním soupeřem v této organizaci byl Vicente Luque, který ho utloukl hned v prvním kole a už dříve se utkal v rámci USA MMA v legendárním zápase s Dustinem Poirierem. Kenan Song je miláčkem domácího publika a využívá především své pro welter nezvyklé výšky a síly a často své soupeře vypíná.

První kolo bylo nakonec v režii Krantze, který se i přes svojí postavu dokázal dostávat přes Číňanův kryt a několikrát ho nepříjemně trefil. Ke konci se Song i díky elektrizující atmosféře dostal také do útoku a skvělou kombinaci zakončil hodně nepříjemným high kickem.

Druhé kolo se neslo ve znamení země. Neskutečný boj od obou borců, kdy se snažili vybojovat každý kousek pozice. Song se několikrát pokusil o kimuru, ale neměl dostatek času ani prostoru ji utáhnout. Pak už byl spíše v defenzivě a inkasoval od Krantze pár slušných úderů.

Song cítil, že na body prohrává a třetí kolo zahájil velkolepě, rychlý high kick a pak neskutečná kombinace tvrdých úderů, které Krantze natlačili na pletivo a dělili ho opravdu vteřinky od vypnutí. S krvavým obličejem se dokázal ale ubránit a z posledních sil dostal svého soupeře na zem. Tam se vyčerpal i Song a když je minutu a půl před koncem rozhodčí zvedl z důvodu pasivity, bylo vidět, že se nikomu už do boje nechce. Oba dva už sotva stáli nohách a duel už spíše připomínal rvačku opilců před hospodou. Nakonec se aktivní začátek závěrečného kola vyplatil a Song slavil na body. 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články