Nebyl ve své kůži, dostane odvetu. White se zastal poraženého Adesanyi a pochválil Stricklanda

Nebyl ve své kůži, dostane odvetu. White se zastal poraženého Adesanyi a pochválil Stricklanda Israel Adesanya vs. Sean Strickland | zdroj: Profimedia

Víkendový turnaj UFC 293 v Austrálii přinesl minimálně jedno velké překvapení. Střední váha UFC má nového šampiona, pás si s sebou domů do Spojených států odváží svérázný Sean Strickland. Jak to hodnotí promotér Dana White?

Pro Israele Adesanyu to měl být zápas tak trochu do počtu, turnaj v Austrálii potřeboval hlavní hvězdu. Problém byl s tím, koho proti šampionovi postavit. Dricus du Plessis vhozenou rukavici nezdvihl. Šanci tak trochu nečekaně dostal Sean Strikland, v jehož vítězství věřil jen málokdo. On ale potvrdil rčení, že na každého chlapa je chlap. Jeho tlačivý styl šampionovi vůbec nesedl, ten takřka celých 25 minut odcouval a jeho útoky povětšinou neprošly Američanovou obranou. A tak jsme se nakonec dočkali jednoho z největších překvapení v dějinách UFC.

Šéf Dana White se ale na tiskovce usmíval a pochvaloval si, jak je MMA nevyzpytatelné. "Dvacet tři let koukám na internet a čtu všechny ty blbosti od všech těch lidí, co si myslí, že rozumí bojování," prohlásil. "Nebudu tady teď sedět a předstírat, že jsem si myslel, že se tohle stane, ale co vždycky říkám? Nikdy nesuďte zápas, dokud se neodehraje. Nikdy nevíte, co se v tomhle šíleném sportu stane." 

Pro nového šampiona měl pak pouze slova chvály. Na jeho příkladu totiž mohl ostatním bojovníkům názorně ukázat, že by neměli odmítat nabídky na zápasy. "Když mluvíme o tom, jak šílený je tenhle sport, tak když se ti naskytnou příležitosti, prostě po nich skočíš a vezmeš je. Nikdy bys neměl odmítat zápasy, když ti zavoláme. Obzvlášť, pokud je to o titul," rýpl si do zápasníků, kteří zápas s Adesanyou bez času na pořádný přípravný kemp odmítli.

"Sean přišel na nepřátelské území, celý svět o něm povídal kraviny, že na to nemá. Byl outsider 7:1. Přišel a skoro ho ukončil v prvním kole a vyhrál titul," řekl pak na adresu nového šampiona střední váhy.

Přes šéf UFC neskrýval, že mu Adesanya nepřipadal ve své kůži. "Israel vypadal jako zpomalený, vypadal, že se do toho nemůže dostat, působil dnes opravdu zatuhle," nabídl svůj pohled. "Jenom on ví, co se děje. Jsem hodně zvědavý na to, co dnes na tiskovce řekne. Je tu milion věcí, které se mohly pokazit. Někdy se vzbudíš a prostě to tam není. Ani v pátém kole, kdy všichni věděli, že potřebuje knockout, tak u něj nebyla vidět žádná snaha ten zápas ukončit. Nevím, jestli byl zraněný, nebo to byl prostě špatný večer."

Možná za zásluhy, možná na truc ostatním bojovníkům v divizi, chce teď White uspořádat odvetu. Kdy na ni dojde, to je zatím ve hvězdách. Je ale jasné, že o souboj s novým šampionem bude enormní zájem i mezi ostatními bojovníky v divizi.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články