Nečekané překvapení, o titul polotěžké váhy se Teixeira pobije s americkým knockoutérem

Nečekané překvapení, o titul polotěžké váhy se Teixeira pobije s americkým knockoutérem Glover Teixeira a Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Cesty UFC jsou nevyzpytatelné. Vedení ihned po skončení dnešního turnaje sestavilo nikým nečekaný duel o volný šampionský pás v polotěžké divizi.

Ačkoliv souboj o titul polotěžké divize, který dnes ráno uzavřel turnaj UFC 282, nabídl zajímavou taktickou bitvu, nového šampiona jsme se nedočkali. Rozhodčí se totiž na vítězi neshodli a zatímco jeden viděl vyhrát Blachowicze, druhý Ankalaeva, třetí dal pro změnu remízu. Pás tak zůstává volný a okamžitě se začalo řešit, jak to s ním bude dál.

Šéf UFC Dana White dal na pozápasové tiskové konferenci jasně najevo, že ho Ankalaev s Blachowiczem zklamali a u jejich "hrozného" zápasu se nudil, takže ho chvílemi přestával vnímat. Kritiku měl i pro hlavní předzápas.

"Už jsme to viděli, není to nic nového. Je to jako zápas Paddyho Pimbletta. Gordon šel do třetího kola se strašnou taktikou. Myslíte si, že vyhrál první dvě kola? Proč zahodit třetí kolo a nesnažit se ze všech sil vyhrát? Pokud si myslíte, že víte, kdo vyhrál které kolo a tak podobně, tak jste blázni. Dělám tohle už 23 let a nemám sakra vůbec páru, kdo z rozhodčích, co udělá a řekne."

Ihned po skončení turnaje se začalo řešit, jak to teď na vrcholu polotěžké divize bude. Spekulace přiživili i moderátoři, kteří debatovali o tom, zda by mělo UFC domluvit okamžitou odvetu Blachowicze s Ankalaevem. White ale překvapil. "Uděláme v Brazílii Glover versus Jamahal Hill o uvolněný titul. Hotovo."

Novinku společně s matchmakerem Mickem Maynardem a byznysovým šéfem Hunterem Campbellem pohotově upekli v zákulisí. Všem přítomným prý nápad okamžitě vlil novou energii do žil.

To samé se dá říct i o Hillovi, který se o svou radost podělil s fanoušky na sociálních sítích. "Za 6 týdnů v Brazílii rozpoutám bouři. Je mi jedno, co kdo říká. Říkejte, že je to předčasné, cokoliv. Za 6 týdnů mi budete říkat šampion," křičel nadšením 31letý Američan, který má na kontě pouhých 13 zápasů a výrazněji na sebe upozornil až v posledním roce, kdy třikrát vyhrál před limitem.

Startovka turnaje UFC 283, který se odehraje už 21. ledna, každopádně dostává velmi zajímavý zápas, jehož vítěz by se mohl utkat s Procházkou, pokud se český válečník bude schopen za půl roku vrátit. Je také sympatické, že se UFC nevykašlalo na veterána Teixeiru a příležitost dostal právě on.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články