Hill vysvětlil, proč by měl s Procházkou bojovat právě on. Co by podle něj na českého šampiona platilo?

Hill vysvětlil, proč by měl s Procházkou bojovat právě on. Co by podle něj na českého šampiona platilo? V souboji s Teixeirou měl Jiří Procházka několikrát namále | zdroj: Profimedia

Jde mu karta, poslední tři soupeře vyřídil před limitem a myslí si, že by to samé dokázal i s Jiřím Procházkou. Kde má podle Jamahala Hilla šampion slabinu?

Jamahal Hill volá po souboji s Procházkou již nějaký čas, víkendovým vítězstvím TKO nad Brazilcem Santosem se ale přiblížil doslova na dosah. Mnozí možná oprávněně namítnou, že je v UFC pouze dva roky a měl by se nejprve otestovat proti někomu z předních příček žebříčku polotěžké divize, sám Američan si ale myslí, že by mohl titulovou šanci dostat už teď.

"Už jsme to viděli. Takhle dostal pás Jiří. Předběhl v řadě a dostal titul. Podívejte se o váhu níž na Alexe Pereiru (dostane šanci vyzvat šampiona po pouhých 3 zápasech, pozn. red.). To není velký skok?" zeptal se Hill řečnicky v pořadu The MMA Hour a dodal, že v tom případě nevidí problém, proč by UFC nemohlo nahoru katapultovat i jeho. "Myslím, že se k sobě s Jiřím dokonale hodíme, podle mě by to byl fenomenální zápas. A cítím, že bych ho mohl zvládnout. Byla by to skvělá podívaná a dobře by se to promovalo."

Američan s přezdívkou "Sladké sny" samozřejmě bedlivě sledoval Procházkův souboj s Teixeirou a neváhal se podělit o své dojmy. "Podle mě ukázal velkou tvrdost, fyzickou zdatnost, sílu, odolnost... Ale také jsem v jeho stylu viděl nějaké mezery, kterých bych mohl využít. A myslím, že věci, které mi jdou, by mu nadělaly problémy a vedly k jeho pádu. Třeba to, jak absorbuje čisté údery. Když dostane zásah, na vteřinu se zastaví a jen tam stojí. Já tě nezasáhnu jen jednou ranou, jdu si pro víc. Nemyslím si, že je na tohle připravený."

Aktuálně to ale nevypadá, že by právě Hill byl tím, kdo titulák dostane. Sám Procházka nabídl odvetu Gloverovi. Pokud by nevyšla, nabízí se souboj s Janem Blachowiczem. Šanci by si určitě zasloužil také Magomed Ankalaev. S kým by v takovém případě Jamahal bojoval, není vůbec jasné, čekat se mu ale nechce, rád by znovu nastoupil co nejdřív.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články