Chci Procházku, mám dvakrát víc finišů než on, rozplýval se Američan po dalším vítězství na TKO

Chci Procházku, mám dvakrát víc finišů než on, rozplýval se Američan po dalším vítězství na TKO Thiago Santos vs. Jamahal Hill | zdroj: FOTO: UFC

O souboj s Jiřím Procházkou se hlásí další vážný zájemce, klidně se ale ještě předtím pobije s Polákem Blachowiczem.

Jamahal Hill se o zápas s Procházkou hlásil už na začátku letošního roku. Tehdy to působilo možná až lehce úsměvně, Američan totiž ještě ani nebyl v nejlepší desítce, zatímco jméno českého bojovníka se už skloňovalo v souvislosti s titulem, který o pár měsíců později také získal.

Jenže teď už je vše jinak a Hill letí vzhůru ke špičce polotěžké váhy jako raketa. Dnes zničil šestého Thiaga Santose. Brazilský veterán, který kdysi zatopil i Jonu Jonesovi, sice měl v zápase své momenty a takřka celé třetí kolo ovládl díky wrestlingu, jenže se jím dost unavil a ve čtvrtém kole výrazně zpomalil. O 7 let mladší Američan to samozřejmě viděl a tlačil, dokud "Maretta" nešel k zemi, kde ho dobil.

Díky vítězství se Jamahal dostane na hranici nejlepší pětky. Celkově to bylo jeho páté vítězství v UFC, prohrál pouze jednou, když mu skotský škrtič Paul Craig zlomil ruku. V pozápasovém rozhovoru si znovu řekl o Procházku.

"Zápas o titul by byl dobrý. Mám dvakrát tolik finišů, co má on. Pokud ne, tak Jan Blachowicz by byl pěkný. Jsem připraven vystřelit nahoru."

Stejně jako český bojovník po posledním zápase ani Hill nebyl se svým výkonem moc spokojený a už se vidí zpátky v tělocvičně, kde bude pracovat na odstranění chyb. Zároveň ale odmítá kritiku ze strany soupeřů, že nemá moc zkušeností (na kontě má teprve 12 zápasů).

"Pořád poslouchám to samé - zkušenosti. Jaké zkušenosti? Nikdy jste s nikým jako já nebojovali. Já jsem stál proti chlapům, kteří jsou tvrdí, jdou dopředu a přestřelují se, kteří mě chtějí vzít na zem. Se všemi takovými jsem bojoval, ale zápasili jste vy s někým tak ostrým jako jsem já? Kdo vás bude zasahovat, bude v postoji celou dobu nebezpečný a když zkusíte takedown, tak pořád bude nebezpečný? Já se nezastavím, budete muset pořád pracovat. Kolik z vás to zažilo? Já totiž budu nehledě na situaci pořád pracovat. Vzal mi záda, chytil mi krk a já makal. V klinči, v postoji, pořád jsem šlapal."

Souboj s Procházkou by byl jistě dost divácky atraktivní, protože oba preferují boj v postoji a nepotrpí si na přehnané taktizování. Jelikož ale šampion nabídl odvetu Gloveru Teixeirovi, mnohem pravděpodobnější je Hillův souboj s Blachowiczem nebo Magomedem Ankalaevem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články