Jako když kopne kůň! Usmanův mladší brácha vypnul soupeře jednou ranou a stal se vítězem reality show TUF

Jako když kopne kůň! Usmanův mladší brácha vypnul soupeře jednou ranou a stal se vítězem reality show TUF Mohammed Usman se probojoval do finále show The Ultimate Fighter, kterou jeho bratr před 7 lety vyhrál | zdroj: Profimedia

Nejtěžší váhová kategorie UFC dostává velmi zajímavý přírůstek. S mladším bratrem Kamaru Usmana to sice v prvním kole nevypadalo slavně, ale pak ukázal, že brutální síla techniku hravě porazí.

Jakožto mladší bratr šampiona welterové váhy je Mohammed Usman v centru pozornosti už od prvních zápasů, v kleci se mu ale zatím celkem daří. Za 4 roky absolvoval 9 zápasů a se skóre 7-2 dostal pozvánku do populární reality show The Ultimate Fighter. Tam se přes 2 soupeře dostal až do finále, v tom ho dnes čekal bývalý hráč amerického fotbalu Zac Pauga.

Ačkoliv Pauga s MMA začal teprve před 4 lety, v zápase působil mnohem techničtějším dojmem a podle jeho bojového stylu byste nejspíš hádali, že za sebou má několik let tréninku karate. Na nohách byl rychlý a kontroloval vzdálenost, kterou bleskově zkracoval jen na dobu nezbytně nutnou k útokům.

Usman v kontrastu se soupeřem působil jako zpomalená hrouda svalů, jeho údery však naháněly hrůzu. Byla v nich síla a zaváněly tvrdým knockoutem. Po většinu prvního kola však jen čeřily vzduch nebo testovaly pevnost Paugova krytu.

"Pracuj víc přední rukou. Má hodně váhy na přední noze, chci vidět, jak mu do ní sekáš lowkicky. Neboj se, to KO přijde, to ti slibuju," hecoval Mohammeda během přestávky mezi koly trenér. O pár vteřin později došlo na jeho slova. Usman si povolil před Paugovým jabem a zakontroval hákem, kterým ho v bezvědomí poslal k zemi. Než stihl doběhnout rozhodčí, přidal mu na zemi ještě tvrdé kladivo.

Ačkoliv Mohammed nepatří mezi technicky vyspělé bojovníky, sílu má jako když kopne kůň. Díky svému staršímu bratrovi je zde navíc předpoklad, že by se mohl rychle vyvinout v obávanou těžkou váhu. Společně se také stali prvními sourozenci, kterým se povedlo vyhrát show Ultimate Fighter. 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články