"Kolik zápasů ještě musím vyhrát, abych dostal souboj o titul?" Rozjetý Ankalaev ukončil Smithe a chce Procházku

"Kolik zápasů ještě musím vyhrát, abych dostal souboj o titul?" Rozjetý Ankalaev ukončil Smithe a chce Procházku Magomed Ankalaev | zdroj: Profimedia

Dagestánský „samuraj“ Magomed Ankalaev porazil veterána UFC Anthonyho Smithe a v pozápasovém rozhovoru si řekl o titulový zápas s českým šampionem

Americký veterán Anthony Smith se dnes ráno na turnaji UFC 277 střetl s obávaným Dagestáncem Magomedem Ankalaevem a zápas pro něj nedopadl vůbec dobře. Smith doufal, že případná působivá výhra by mu mohla zajistit titulový zápas s Jiřím Procházkou, ale na souboj o titul si bude muset nechat zajít chuť. V zápase s Ankalaevem sice nevypadal nejhůře, ale v průběhu se zranil, čehož dagestánský soupeř využil a údery si vynutil ukončení před limitem.

Oba borci začali velice opatrně, nejdříve jen poměřovali vzdálenost a pak se začali okopávat lowkicky, jejichž síla i tempo se stupňovaly. Nic převratného ale ani jeden bojovník neukázal a fanoušci tak začali být netrpěliví, což také dávali hlasitě najevo. Ankalaeva tato nespokojenost vyburcovala do akce a dobrou kombinací úderů zamaskoval zadní highkick, který Smith jen částečně zblokoval.

Když mu to chtěl Smith oplatit, potopil se pod jeho úder a „knee-tap takedownem“ jej poslal na zem. Tam jej chvíli okopával, ale do konce kola už zbývalo jen pár vteřin a tak se nepustil do žádných větších akcí.

Během pauzy mezi koly se Smith svěřil svým trenérům, že je něco špatně s jeho kotníkem. Ti se mu jej snažili ochladit a poradili mu, aby na Ankalaeva pořádně zatlačil.

A to také „Lionheart“ udělal. Kvůli svému zraněnému kotníku zatnul zuby, dostal Ankalaeva pod tlak a následně jej přimáčkl na klec. Chvíli se snažil o double leg takedown, ale ten mu dagestánský bojovník nedal. Smith jej chtěl pravděpodobně kvůli své zraněné noze dostat na zem stůj co stůj, takže šel dobrovolně do guardu v úmyslu stáhnout Ankalaeva s sebou.

To se mu ale nepodařilo a Dagestánec se ocitl nad ním. Chvíli Ankaleavovi trvalo, než přešel guard, ale jakmile se mu to podařilo, zahájil ofenzívu tvrdými údery. Smith je velice dobře znám svou tvrdostí a výdrží, ale úderů bylo moc a byly příliš silné i na něj a americký bojovník na ně nenašel odpověď. Rozhodčí tak zápas zastavil a Magomed Ankalaev mohl slavit vítězství na technické KO.

Po zápase zůstal Anthony Smith ležet a svým trenérům řekl, že „je to zlomené“. Co přesně si Smith zlomil zatím není jisté, ale zpátky do šaten odkulhal.

Ankalaev v pozápasovém rozhovoru řekl, že si Smithovy zraněné nohy nevšiml, ale byl i tak rád za cenné vítězství. Tím rozšířil svoji vítěznou šňůru na 9 zářezů v řadě a řekl si o šanci vyzvat českého šampiona Jiřího Procházku v boji o titul:

„Kolik zápasů ještě musím vyhrát, abych dostal zápas o šampionský titul?“ nadhodil Ankalaev řečnickou otázku. Na tiskové konferenci pak svou myšlenku ještě rozvedl: „Jestli mě UFC vyslyší, tak by to byl jiný příběh. Ale o nic nežádám, budu prostě čekat, co mi moji manažeři a UFC navrhnou.“

A co si černý kůň polotěžké divize myslí o současném českém šampionovi? „Viděl jsem jeho poslední zápas s Teixeirou a je to velice dobrý bojovník. Ale připravím se na něj a porazím ho.“

Jak to nakonec UFC vymyslí, si ještě budeme počkat. Procházka chce dát totiž ještě jednou šanci Gloveru Teixeirovi a potvrdit tak, že jeho výhra nebyla náhoda. Ve hře je pořád také Jan Blachowicz, který je na duel s českým šampionem velice natěšený.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články