„Nechám ho mluvit a vezmu lopatu, až bude čas jej pohřbít,“ pohrozil Kattar před zápasem s Chikadzem

„Nechám ho mluvit a vezmu lopatu, až bude čas jej pohřbít,“ pohrozil Kattar před zápasem s Chikadzem zdroj: Profimedia

Calvin Kattar se otřepal z drsné porážky od Maxe Hollowaye a věří si, že odrazí útok gruzínského nájezdníka Gigy Chikadzeho.

Bostonský rodák Calvin Kattar se po roce vrací do Oktagonu, tentokrát v něm v neděli ráno přivítá gruzínského karatistu a kickboxera Gigu Chikadzeho, který pérovou divizí zatím prochází jako nůž máslem. Zato Kattar se do klece vrací po šíleném výprasku, který loni v lednu schytal od bývalého šampiona Maxe Hollowaye.

Holloway na Kattarovi ukázal své boxerské umění v plné kráse a bostonskému bojovníkovi rozdal celkem 445 signifikantních úderů, čímž stanovil nový rekord. I přestože Calvin tahal v zápase neustále za hodně krátký konec, Holloway jej nebyl schopný ukončit a i přes pořádný výprask si Calvin vysloužil velký obdiv za svoji houževnatost. A není se co divit, ve svých 19 letech trénoval i s bratry Diazovými, což hodně ovlivnilo jeho přístup k boji:

„Z nosu mi tekla krev tak třikrát denně, i když jsem se tomu snažil uhýbat. Byl jsem tam sám, ale byla to skvělá příležitost. Viděl jsem tyhle chlapy a jak trénují na západním pobřeží. Díval jsem se na bráchy Diazovi, jak trénují v 1 v noci a uvědomil jsem si, že si můžete nalhávat a říkat, že někteří chlapi takhle netrénují, ale oni trénují. A já jsem to zažil, což je skvělé.“

Podobně jako bratři Diazovi, i Kattar má nezlomnou psychiku a před nadcházejícím zápasem háže porážku s Hollowayem za hlavu a plánuje se dostat zpět na výslunní divize:

„Maxovi patří veškeré uznání. Je to hodně vtipné. Každý jej před posledním zápasem odepisoval, protože měl dvě prohry v řadě nebo co… a psali tyhle scénáře (že prohraje), ale jsem si jistý, že tenhle příběh šel do háje. Jeho poslední výkon byl skvělý, protože tam přišel a udělal to, co udělal. Bojoval jako jeden z nejlepších a to také je, takže mu patří uznání.“

„Jsem připravený si to zopakovat. Musíte vstát, oprášit se a jít do toho znova nebo si vzít saky paky a jít domů, ale tohle já neudělám,“ prohlásil rozhodně Kattar.

Jeho soupeř Giga Chikadze přišel do UFC jako obávaný kickboxer a černý pás v karate. V sedmi zápasech stále neprohrál a dostal se tak na 8. příčku pérové divize. Po Kattarově zápase s Hollowayem viděl gruzínský bojovník příležitost vyšoupnout Kattara z páté pozice a vyzval jej na Twitteru. Ten mu však osobní výzvu nemá za zlou a do zápasu jde s čistou hlavou:

„Neříkám, že ho nemám rád ani, že bych ho měl rád. Nestarám se o něj, nesoustředím se na něj, kromě toho, že se s ním potkám v oktagonu. Prostě jsou mi tihle chlapi ukradení. Giga mě nezajímá. Nezajímá mě Max, i když ho uznávám. Byl to dobrý zápas, ale to je jedno. Prostě chci zpátky do klece. Jak jsem řekl, prostě se snažím vyhrát a dostat výplatu a potom dostat můj gym na mapu MMA. A výhra nad Gigou mě dostane hned zpátky nahoru. Mám vizi, že já a Rob (Font) budeme zároveň držet tituly a budu na tom pracovat, aby se to splnilo,“ chtěl by Kattar šampionský pás pro sebe i svého tréninkového parťáka.

Calvin si nelibuje v mediálních povinnostech, které s sebou přináší účast v hlavním zápase večera a nechává je především na svém soupeři. Gruzínskému bojovníkovi naopak pozornost médií nevadí a často se sebevědomě vyjadřuje, že Kattara porazí rozdílem třídy. To ale bostonského bijce nechává chladným a soustředí se jen na zápas:

„Je mi u pr*ele, co řekl. Bude záležet jen na tom, co se stane v kleci. Záleží jenom na tom, abych se na to soustředil. Je mi jasné, že média v téhle hře hrají velkou roli, ale mám dost těchhle hovadin a chci na to vlítnout, hlavně po mém posledním výkonu. Nesoustředím se moc na ty věci jako je promování zápasu a všechno to kolem. Vím, že je to součástí práce, jít a dělat něco z toho, když máte bojovat v hlavním zápase karty, ale nechám Gigu, aby si kopal ještě hlubší díru. Nechám ho, aby se postaral o všechno to mluvení a pak vezmu lopatu, když bude čas jej pohřbít,“ dodal šibalsky Kattar.

Hlavní karta turnaje UFC Vegas 46 začíná v neděli už v 1 hodinu ráno, takže zápas mezi Kattarem a Chikadzem můžeme očekávat kolem 4. hodiny.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články