VIDEO: Nejlepší kopáč UFC vyučuje své oblíbené techniky, pomohou mu o víkendu přidat další KO do sbírky?

VIDEO: Nejlepší kopáč UFC vyučuje své oblíbené techniky, pomohou mu o víkendu přidat další KO do sbírky? Giga Chikadze - Edson Barboza | zdroj: Getty Images

"Gruzínský ninja" piloval kopy už od útlého dětství, není divu, že s nimi teď zatápí soupeřům v oktagonu. Přijde si i na své i proti Američanovi, který sází především na boxerské kombinace.

S bojovými sporty začal Giga Chikadze v rodné Gruzii už ve 4 letech. A když mu táhlo na 18, přestěhoval se do Holandska, aby tam trénoval kickbox. V něm to dotáhl až do prestižní GLORY. Od roku 2015 ale paralelně pracoval také na své MMA kariéře, které dal nakonec přednost.

První zápas sice prohrál, dalších 5 soupeřů ale vyřídil hned v prvních kolech a ozvalo se UFC. Přijímací pohovor v podobě Dana White's Contender Series mu však nevyšel, když pár vteřin před koncem odklepal škrcení rear naked choke. 

Zapsal se tedy na hodiny wrestlingu pro děti a pracoval od píky na svých nedostatcích. Po dvou dalších rychlých výhrách pak sám zavolal hlavnímu matchmakerovi UFC Seanu Shelbymu, aby mu dali šanci. Vyplatilo se, od té doby neprohrál a mezi elitou má aktuálně bilanci 7-0.

Loni se prodral mezi širší špičku a také do povědomí fanoušků. Veterána Cuba Swansona zlomil svým pověstným "giga kickem", neboli kopem přesně mířeným na játra.

V souboji o "nejlepšího kopáče UFC" poté vyřídil paradoxně údery tvrďáka Edsona Barbozu a usadil se na 8. příčce pérové váhy.

Tato divize aktuálně potřebuje nové tváře, které by dokázaly trochu zamíchat kartami. Zdá se totiž, že dvojice Volkanovski a Holloway ostatním utekla a nikdo s nimi dvěma neudrží krok. Právě Chikadze by mohl být tím, kdo dění trochu "zkomplikuje". Australský šampion ho sice před pár dny usadil, ať se z osmé příčky zatím neozývá, ale impresivní výhra nad pátým Calvinem Kattarem by gruzínského ninju doslova katapultovala na dohled titulu.

Nebude to lehké, ale Giga má v zásobě široký arzenál technik, jimiž by houževnatého Američana mohl ukončit. Věří si dokonce natolik, že své nejoblíbenější útoky rozebral ve videu. Zadní koleno, capák pravačkou (overhand) i pověstný "giga kick", o němž říká, že způsobuje trochu jinou, zpožděnou, bolest a bere protivníkovi energii i sílu. Kdo někdy na játra dostal, ten ví, o čem je řeč.

Není to ale jen o samotné technice kopu. "Možná budete potřebovat svého soupeře nejprve otestovat, abyste našli tu správnou část jater," doplňuje taktiku mistr Chikadze. "Nejprve tedy kopnu pár kopů do těla, pár higkicků na hlavu a pak jab (úder z přední ruky). A jakmile vidím, že si protivník kryje hlavu, přesunu se trochu na pravou stranu a vyšlu kop na játra."

Zda některá z technik rozhodne zápas s Kattarem, se dozvíme již v noci ze soboty na neděli. Předzápasy začínají ve 22:00 našeho času, hlavní část UFC Vegas 46 pak od 1:00 ráno. 

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články