Nejhorší zranění ramene, jaké u nás doktoři viděli, řekl šéf UFC a pěl na Procházku samou chválu

Nejhorší zranění ramene, jaké u nás doktoři viděli, řekl šéf UFC a pěl na Procházku samou chválu Jiří procházka na Letišti Václava Havla | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka se kvůli zranění vzdal titulu šampiona a za svůj přístup si vysloužil velký respekt u šéfa UFC. Ten také uvedl, že Teixeira odmítl o pás bojovat s náhradníkem Ankalaevem.

Šampion Jiří Procházka byl bohužel nucen kvůli zranění ramene zrušit odvetu s Teixeirou, která se měla odehrát už 10. prosince. Podle manažera Tima Simpsona z Paradigm Sports došlo k incidentu při běžném tréninku wrestlingu. Šéf UFC Dana White pro Yahoo Sports uvedl, že situace je opravdu vážná: "Je to nejhorší zranění ramene, jaké kdy doktoři v historii UFC viděli. Jeho rameno je na tom velmi špatně. Bude muset podstoupit náročnou operaci, která si vyžádá dlouhou rehabilitaci."

Jelikož se Jiří aktuálně nachází v Las Vegas, White za ním osobně vyrazil. "Včera večer jsme se s Jiřím setkali a poslouchejte, ten chlap je jedním z nejušlechtilejších lidí všech dob. Je to velký válečník a byl z toho hodně rozhozený. Přišel s tím, že by uvolnil titul ještě předtím, než jsme se k tomu nápadu vůbec dostali my. Bude mimo hru hodně dlouho a v nějakém bodě bychom mu asi museli pás vzít. Ale on nám to navrhnul sám a řekl, že je to kvůli respektu vůči ostatním bojovníkům. Nechtěl brzdit divizi. Řeknu vám, ten kluk je borec, že zareagoval takhle."

Je pravda, že se většinou šampioni svého opasku drží zuby nehty, i když moc dobře ví, že budou dlouho mimo hru. Jejich postoj se ale dá také chápat, titul garantuje větší peníze za zápas a po návratu je většinou čeká souboj s držitelem prozatimního pásu. Procházka ale ukázal sebevědomí, věří, že se po rekonvalescenci na trůn vrátí. 

"Omlouvám se Gloverovi, že jsem to zrušil takovou chvilku před zápasem. To je život," vzkázal český bojovník prostřednictvím videa. "Gratuluji Ankalaevovi a Blachowiczovi k titulové šanci. Ale já se pořád cítím jako šampion. A až se vrátím, půjdu si pro ten titul a pro víc. Protože mé cíle jsou vyšší, než jen titul. Budu zpátky."

Dana White potvrdil, že nejprve Teixeirovi nabídli, aby se o titul utkal s Ankalaevem. "Z nějakého důvodu ten zápas nechtěl, takže jsme museli jít dál. Když není možná odveta, tak mít k dispozici Ankalaeva, který má druhou nejdelší vítěznou sérii v polotěžké váze, a Blachowicze, který je bývalý šampion, je opravdu štěstí. Jak se často stává, vše nám to zapadlo do sebe. Už předtím to byl skvělý zápas a teď je navíc o plnohodnotný titul."

Že Teixeira odmítl cca dva týdny před zápasem čelit stylově odlišnému soupeři, se dá pochopit. Podle novináře Ariela Helwaniho by prý kývnul na odvetu s Blachowiczem, tu ale zase odmítlo UFC. Nutno uznat, že ačkoliv není Dagestánec Ankalaev v našich končinách moc populární, titulovou šanci si rozhodně zaslouží. V nejslavnější organizaci prohrál pouze první fight, když vteřinu před koncem odklepal škrcení Paula Craiga. Od té doby ale Magomed nasbíral 9 výher a celkově má v profi MMA statistiku 18-1. Bude tedy jasným favoritem, Blachowicz má ale v rukou dostatečnou ránu na to, aby si vítězství urval pro sebe.

Zdroje:  Yahoo Sports , Instagram - Jiří Procházka

Nejnovější články