Největší tvrďák UFC nemá zájem v létě bojovat o pás šampiona, raději dá přednost jiným a počká na podzim

Největší tvrďák UFC nemá zájem v létě bojovat o pás šampiona, raději dá přednost jiným a počká na podzim Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje ví, že pokud v dalším zápase vyhraje, šance zabojovat o titul ho nejspíš nemine, v létě ale bojovat nehodlá.

Bývá zvykem, že bojovníci argumentují, proč by měli dostat titulovou šanci právě oni a ne někdo jiný. Justin Gaethje však jde proti proudu. O víkendu bude na UFC 300 bránit pás BMF pro největšího tvrďáka proti Maxu Hollowayovi. Pokud se mu podaří houževnatého Havajce překonat, nejspíš by neměl problém si souboj se šampionem Islamem Makhachevem domluvit. Jenže on už teď avizuje, že si chce dát pauzu a do oktagonu se vrátí nejdříve na podzim.

"Ideálně řeknou, že ze zápasu Oliveiry s Tsarukyanem (odehraje se rovněž na UFC 300) vzejde příští vyzyvatel, který bude v červnu bojovat s Makhachevem. A pak si to dám já s vítězem, nejlépe v listopadu v Madison Square Garden v New Yorku. To by pro mě bylo časově perfektní, určitě totiž budu potřebovat odpočinek, a pak zase potrénovat na zápas."

"Uvidíme, jestli si Oliveira zase nenadělá do kalhot, Tsarukyan to podle mě vezme, jestli vyhraje," neodpustil si rýpnutí do Brazilce, který musel loni z odvety s Makhachevem na poslední chvíli odstoupit kvůli tržné ráně, kterou si přivodil na tréninku. Později se spekulovalo, že se jejich zápas uskuteční na začátku letošního roku, ale ani to nedopadlo. 

Nedávno se také dost mluvilo o tom, že by se s Makhachevem v létě utkal Dustin Poirier, který se naposledy vrátil do vítězného sedla, když vyřídil francouzského tvrďáka Benoita Saint Denise. Jenže předtím sám tvrdě padnul po highkicku právě od Gaethjeho, a tak není divu, že tomu se nápad, že by Dustin bojoval o titul, moc nezamlouvá. Zároveň se ale nediví, že by o něj měl šampion zájem. 

"Musí s někým bojovat a je pro něj asi těžké věřit, že bychom já, Tsarukyan, Oliveira, nebo Holloway byli připraveni nebo vůbec chtěli v červnu zápasit. Kdybych byl Islamem, tak bych chtěl zápas s Dustinem, protože bych si myslel, že to snadno vyhraju a dostanu za to zaplaceno stejně."

Z minulosti ale moc dobře víme, že všechno může být nakonec úplně jinak. Stačí, aby vyhrál ve velkém stylu Holloway a možná se do pozice vyzyvatele v lehké váze rázem kapituluje a ostatní ostrouhají. Moudřejší budeme v neděli ráno, velkolepé UFC 300 začíná o půlnoci v noci ze soboty na neděli.

Zdroje:  mmajunkie.com , Youtube - Shak MMA

Nejnovější články