Neskutečný zvrat v UFC! Dvalishvili přežil "trojité KO" a pak Moraese totálně zdemoloval

Neskutečný zvrat v UFC! Dvalishvili přežil "trojité KO" a pak Moraese totálně zdemoloval Marlon Moraes měl Dvalishviliho na lopatě, jenže ten přežil klinickou smrt a zvítězil. | zdroj: Profimedia

Zápas mezi Brazilcem Moraesem a Gruzíncem Dvalishvilim sliboval parádní podívanou, nakonec ale předčil všechna očekávání.

Brazilec Marlon Moraes se na špici bantamové divize (-61,3 kg) pohybuje už nějakou dobu a v minulosti dokonce sahal po titulu. Od sporného vítězství nad Jose Aldem se mu však nedaří, v obou následujících duelech totiž padl technickým KO. Přesto zůstával na páté příčce a proti jedenáctému Dvalishvilimu, který se zatím proslavil spíše svým exhibičním soubojem se zamrzlým rybníkem, nastupoval jako mírný favorit.

První kolo podle toho vypadalo. Moraes měl navrch v postoji a jeho údery nacházely cíl. V polovině kola skvěle zakontroval a jeho přední dopadla přímo na Gruzíncovu bradu. Tomu se doslova podlomila kolena a jen tak tak, že se udržel na nohou. Brazilec však ucítil krev a hnal se za ukončením. Soupeře zasypával tvrdými údery a o pár vteřin ho doslova sestřelil k zemi předním hákem.

Jenže Merab Dvalishvili ukázal, že je z jiného těsta. Stále držel a snažil se utéct, nepochopitelně přežil i čistě trefený zvedák na bradu a v autopilot módu se s Brazilcem dokonce přebíjel. Pak se mu ale podařilo přenést boj na zem, a tam se karta rázem obrátila, Dvalishvili zasypával Moraese tvrdými kladivy a od ukončení rozhodčím ho připravila snad jen nekompromisní časomíra. Díky drtivému závěru ale dokonce u jednoho ze tří rozhodčích úvodní kolo vyhrál.

Když něco funguje, tak v tom pokračuj. Hned na začátku trefil Merab tvrdou zadní a hned na to vzal boj opět na zem. Tam pak rozpoutal doslova demolici, na Brazilce se snášela nonstop bouře pěstí a loktů, přesto odolával a po třech minutách se dokázal postavit. Síly mu už ale nezbyly, okamžitě šel zpátky na zem a tam už ho Dvalishvili dodělal.

„Byl jsem v problémech. Ještě nikdy mě nikdo takhle nesundal, ale jsem válečník a mentálně jsem na tohle připravený. Trénujeme oldschoolově, spárujeme hodně tvrdě a díky tomu se zlepšujeme. Nevěřím něčemu jako jsou tréninky online přes zoom,“ rozpovídal se po zápase vítěz. Rozhodčímu prý před zápasem řekl, ať ho ukončí jedině v případě, že bude v kleci umírat, ne dřív. „Neměl jsem žádnou taktiku, trénoval jsem prostě jako vždycky. Ale když mě sundal, tak mě tím naštval, říkal jsem si , že mu to musím oplatit, což se taky stalo.“

Pozápasové interview zakončil Dvalishvili krásným motivačním proslovem: „Před čtyřmi lety jsem ani nesnil o tom, že budu v UFC. Teď se na mě podívejte, jsem tady v Las Vegas, právě jsem vyhrál zápas. Děkuji všem. Lidi, jděte si za svými sny, všechno je možné. Musíte jen tvrdě pracovat a stát se může cokoliv.“

Jak už to v MMA často bývá, výhra znamená pro druhého pád. Zatímco Dvalishvili si odnesl bonus 50 tisíc dolarů (v přepočtu více než milion korun) a poskočil na šestou příčku ve své váze, Moraes se propadl. Po třech prohrách na TKO navíc není v záviděníhodné pozici a příště bude nastupovat doslova s nožem na krku.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články