Nesmrtelný veterán opět úřadoval, soupeře knockoutoval jedním úderem a dorovnal rekord UFC

Nesmrtelný veterán opět úřadoval, soupeře knockoutoval jedním úderem a dorovnal rekord UFC Matt Brown přidal další výhru na KO | zdroj: Profimedia

Je mu 42 a jen pro UFC absolvoval neuvěřitelných 33 zápasů. Američan Matt Brown nemá ale na odchod do důchodu ani pomyšlení, pro boj v oktagonu jako by se narodil.

Matt "Immortal" Brown znovu ukázal, že ještě nepatří do starého železa. O titulu už sice dávno snít nemůže, místo v Síni slávy UFC má ale prakticky jisté a před sebou jasný cíl.

Na UFC Fight Night v Charlotte ho čekal o čtyři roky mladší krajan Court McGee, který toho má v oktagonu za sebou rovněž požehnaně a ačkoliv se mu v posledních letech výsledkově moc nedařilo, podle sázkových kanceláří nastupoval jako favorit.

Zápas začal z obou stran opatrně. Brown sázel především na lowkicky, McGee naopak chtěl přenést boj na zem, což se mu po minutě a půl také povedlo a okamžitě se snažil vzít záda a nasadit škrcení rear-naked choke. To se mu ale nepovedlo a Matt se dostal zpět na nohy, boj ale pokračoval v pro něj nevýhodném klinči na pletivu.

McGee ale nakonec udělal osudovou chybu. Po napomenutí za neaktivitu totiž klinč vzdal a když už se po pár vteřinách v postoji odhodlal k důraznějšímu útoku, Brown ho přesně načasovanou pravačkou poslal k zemi. Víc nebylo potřeba.

Knockoutem Brown dorovnal rekord Derricka Lewise v počtu KO a zároveň vylepšil svůj rekord v počtu ukončení v rámci welterové divize na 15. Další cíl je tedy jasný. "Pořád to v sobě mám. Vyrovnal jsem rekord v počtu knockoutů, ještě ho nemám. Vrátím se a ten rekord získám," prohlásil po zápase a odhalil svůj recept na to, jak zůstat aktivní i ve věku, kdy to jiní bojovníci dávno balí: "Můžete dokázat cokoliv si v mysli stanovíte. Zranění jsou na h***o, tréninky jsou dobré i zlé, ale moje mysl má jediný cíl. Nic nemám radši, než být tady v oktagonu. Nejhorší je na tom to, že odsud musím odejít, to nesnáším."

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články