"Nevím, jestli to moje tělo ještě vydrží," konstatuje veterán Fabio Maldonado

"Nevím, jestli to moje tělo ještě vydrží," konstatuje veterán Fabio Maldonado Fabio Maldonado, MMA Fighting | zdroj: Profimedia

Zkušený harcovník Fabio Maldonado projevil starost o své zdraví.

Fabio Maldonado již čtvrtým rokem chybí v UFC a MMA zápasy vyměnil opět za box. Po jeho posledním boxerském duelu, kdy prohrál tvrdým KO už ve druhém kole, napsal na svůj instagramový účet vzkaz fanouškům, kde uvádí, že si není jistý o pokračování v bojových sportech.

„Měl jsem opravdu těžký zápas v MGM v Marylandu, USA. Byl to zápas, který mě mohl dost do světové TOP 10 těžké váhy, ale Američan Michael Hunter udělal vše správně a porazil mě v druhém kole. Myslím si, že to rozhodčí ukončil moc brzy, ale Hunter byl super favorit už od začátku. Během života jsem čelil těm nejlepším bojovníkům na světě, ať už šlo o box nebo MMA a teď se to snažím vše vyhodnotit. Nevím, jestli to moje tělo ještě dál unese. Díky všem, kteří se mě snažili potěšit a všem hezkou neděli.“

Maldonado za svoji kariéru zažil opravdu hodně. Nejdříve předvedl v boxu neskutečnou šňůru dvaadvaceti zápasů bez prohry, z toho jednadvacet ukončil před limitem. Slavný je zápas proti Alessandru Bernardovi, kterého složil v prvním kole jednou jedinou ranou. Do MMA vstoupil v roce 2000 a poměrně překvapivě si jako hlavní styl zvolil brazilské jiu-jitsu. Ukázalo se ovšem, že i v ultimátních zápasech dokáže dominovat a došel až do UFC.

V nejslavnější organizaci světa bavil diváky drsnými zápasy a i když prohrál, byl často hrdinou. Hned jeho druhý zápas s Kylem Kingsburym byla neskutečná řežba, stějně jako proti Gloverovi Teixeirovi, Stipe Miocicovi nebo Hansu Stringerovi. Poslední dvě prohry a hlavně ta s Corey Andersonem už mu ale podepsaly ortel neprodloužení kontraktu. Maldonado ještě dva roky víceméně neúspěšně bojoval pod organizací Fight Nights Global, poté ale s MMA skoncoval a věnuje se jenom boxerské kariéře.

Asi nejbizarnější byl jeho zápas s tehdy už starým Fedorem Emelianěnkem, který se odehrál v Rusku a rozkaz zněl jasně - Emelianenko nesmí prohrát. Maldonado tehdy Emelianenka skoro ubil, protože rozhodčí odmítali zápas odpískat (Emelianenko měl vazby na rozhodcovskou organizaci) a dokonce i patriotický ruský komentátor křičel po ukončení zápasu. Maldonado se pětiminutovým mlácením do lidského těla vyčerpal a vše dospělo k trapnému závěru, kdy rozhodčí přisoudili vítězství Emelianenkovi, který vypadal jak kdyby spadnul pod válec.

Zdroje:  Instagram Fabio Maldonado , tisková zpráva

Nejnovější články