Nezdolný Urijah Faber se vrací z důchodu a nastoupí v UFC

Nezdolný Urijah Faber se vrací z důchodu a nastoupí v UFC Urijah Faber - Jimmy Riveira | zdroj: Profimedia

Jeden z největších bojovníků v bantamu se ve čtyřiceti letech vrací do UFC.

Člen Síně slávy UFC Urijah Faber se vrací do UFC a ukonuje tak svůj zdánlivě definitivní důchod. Oznámil to v rozhovoru s Danem Hardym, bývalým fighterem a nynějším analytikem a komentátorem. Faber poslední zápas odbojoval v roce 2016, když porazil na body Brada Picketta. Nyní je odhodlaný se vrátit a vypadá to, že do pár dnů to oznámí i UFC.

„Když se podívám na nynější situaci, tak prostě vím, že to lehce zvládnu,“ prohlásil Faber. „Zůstal jsem ve skvělé kondici. Bude to pořád zábava. Jediný důvod, proč jsem skončil byl, že jsem chtěl. Důvod proč se vracím je, že jsem se rozhodl, že chci. Včera jsem přijal nabídnutý zápas, takže to znamená, že asi ještě nepatřím do starého železa.“

Soupeř je zatím neznámý a pro borce, který má za sebou přes čtyřicet zápasů v MMA a hlavně mu je čerstvě čtyřicet let, by to mohla být lukrativní labutí píseň. Otázkou ale je, zda není pro Fabera stav MMA už příliš odlišný. Nutno podotknout, že bantamová váha je momentálně jedna z nejvyrovnanějších a své by mohli po posledních prohraných zápasech vyprávět i taková esa jako Jimmie Rivera nebo Cody Garbrandt. Celý rozhovor můžete zkouknout ve videu pod článkem.

Zdroje:  www.youtube.com/FullReptile , tisková zpráva

Nejnovější články