Nicco Montanová promluvila o důvodu půlroční stopky za doping

Nicco Montanová promluvila o důvodu půlroční stopky za doping zdroj: Profimedia

Bývalá šampiónka muší váhy UFC Nicco Montanová promluvila poprvé od chvíle, kdy přijala šesti měsíční suspendaci za zakázanou látku v těle.

Bojovnice poděkovala svým přátelům, rodině a promotérům. Zároveň poznamenala, že Americká Anti-Dopingová Agentura (USADA) nebyla schopná určit zdroj kontaminace. “Chtěla bych ale říct, že moje povinnosti k USADA a k UFC budu dálet plnit,” zmínila na svém instagramovém účtu. 

Montanová (4-2 MMA, 1-0 UFC) byla jedním ze čtyř zápasníků (Sean O’Malley, Augusto Mendes, Marvin Vettori), kterým USADA pozastavila činnost poté, co agentura objevila nízké hladiny zakázaného selektivního modulátoru androgenního receptoru ostarine (SARM) v mimosoutěžním testu. Tento prostředek by měl sloužit k rychlejšímu nárustu svalové hmoty a je na listině zakázaných látek od roku 2010. V roce 2018 bylo z užívání této látky obviněno 39 sportovců po celém světě. 

Trest by Montanovél uložen zpětně k 15. listopadu 2018, to znamená, že 15. května může pokračovat. Američanka nebojovala už od 1. prosince 2017, kdy získala titul na turnaji “The Ultimate Fighter 26”. Od té doby si způsobila několik zranění nohy a díky tomu nestihla obhajobu svého titulu, ten momentálně patří Valentině Shevchenkové. 

Zdroje:  https://www.instagram.com/aldomontano/ , tisková zpráva

Nejnovější články