Nikdy jsem nepodváděl, reaguje Masvidal na Burnsovo obvinění, že použil starý špinavý trik

Nikdy jsem nepodváděl, reaguje Masvidal na Burnsovo obvinění, že použil starý špinavý trik Jorge Masvidal a Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

Byla by to smutná tečka za úspešnou kariérou, ale poslední soupeř Masvidala obvinil z podvodu. Ten se tomu samozřejmě brání.

Gilbert Burns o víkendu s přehledem na body porazil Jorgeho Masvidala, přesto si po zápase postěžoval, že Američan podváděl. Žádné možná, Durinho si je jistý, že jeho soupeř použil fintu, aby byl v kleci kluzčí a znesnadnil mu tak wrestling a práci na zemi. Důkazem má být i to, jak byla jeho kůže světlá.

"Znám tyhle staré triky. Víte, jak to dělají? Když se v den zápasu vzbudí a dají si sprchu, použijí hodně pleťového mléka. Jejich kůže ho absorbuje a po třech hodinách to udělají znovu a pak znovu. A když se pak začnete hodně potit..." vysvětloval Burns na tiskové konferenci po UFC 287, jak se jeho soupeř snažil získat výhodu.

Masvidal, který po souboji s Brazilcem ukončil kariéru, ale obvinění popírá. Podle něj byli v zákulisí kontroloři, kteří by jeho podvod odhalili. "Nikdy jsem se ničím nemastil, nikdy jsem nebyl chycen při podvádění. Možná jsem ten nejupocenější týpek, jakého potkal, ale nikdy jsem se ničím nemastil. Nikdy v životě jsem na sebe nic nepatlal. Možná by měl dávat vinu své technice, že nestojí za nic a nebyl mi na zemi schopen nic udělat a jen mě tam držel. Byl tam rozhodčí, který na mě pořád sahal, roztrhával nás. Ty tvrdíš, že by to nepoznal?" obrátil se řečnicky na Burnse.

"V žádném z mých 50 něco zápasech mi nikdy ani nestrhli žádný bod. Takže mě štve, že ten chlap v mém posledním zápase špiní moje jméno. Já prostě nastoupím a zápasím, nikdy jsem neužíval steroidy, nikdy jsem nepřekročil váhový limit. Cítím, že nepotřebuju podvádět, abych někoho z těch zm**ů porazil."

Jestli Masvidal ve svém posledním zápase bojoval čestně, nebo podváděl, se asi nedozvíme. Tak jako tak nakonec prohrál a následně ukončil veleúspěšnou kariéru. Zda definitivně, to ukáže teprve čas, okolo bojových sportů se ale bude pohybovat i nadále, neboť figuruje jako promotér hned několika organizací.

Zdroje:  Tisková konference UFC , The MMA Hour

Nejnovější články