Nikdy neporažený Askren útočí proti Masvidalovi na dvacátý zářez

Nikdy neporažený Askren útočí proti Masvidalovi na dvacátý zářez zdroj: Profimedia

Masvidal půjde zkusit se svými pěstmi ukončit neporazitelnost univerzála Askrena na UFC 239

Jorge Masvidal

Jorge Masvidal se narodil 12. listopadu 1984 v afghánském Kábulu. I když se narodil v zemi širšího Blízkého východu, tak jeho otec je Kubánec a matka Peruánka. Od útlého věku často bojoval na ulicích (tzv. street fight) a na YouTube se jeden čas dalo najít video, jak poráží proslaveného streetfightera Kimba Slice. Na střední škole se chvíli věnoval řeckořímskému zápasu, ale měl nevalné výsledky, a tak se vrhl na MMA.

Jorge Masvidal zdroj: Profimedia

V tom začal v roce 2005 po dvou letech kickboxerské přípravy. Hned v prvním zápase na turnaji Absolute Fighting Championship XII sestřelil pomocí TKO borce z UFC Joea Lauzona, který měl statistiku osm výher a žádnou porážku. Jorge se pak promotával různými americkými organizacemi, než po něm při statistice 17-3 sáhl Bellator. Tady také zažil prohru, kdy se potvrdila jeho slabá stránka, kterou je zem, a soupeř ho uškrtil.

Po třech odbojovaných zápasech ale přešel pod Strikeforce a odtud se po pár zápasech a kupodivu přes nepříliš atraktivní styl dostal až do UFC. Jeho debut mu vyšel a na body zdolal Tima Meanse. Zde působí momentálně až do teď a je známý především svým agresivním stylem, kdy hlavně v poslední době ukončil plno soupeřů pomocí KO.

Jorge Masvidal zdroj: Profimedia

Za vypíchnutí stojí situace z roku 2016, kdy se v listopadu měl utkat s Kelvinem Gastelumem, ale ten byl z neznámého důvodu odsunutý z turnaje. Nakonec se tak Masvidal utkal s Donaldem Cerronem,  kterého si na konci prvního kola načal a v druhém pěstmi ukončil. Poslední zápas odbojoval v březnu letošního roku proti Darrenu Tillovi, se kterým se rozloučil v tom samém kole a tím samým stylem.

Ben Askren

Ben Askren, který se narodil 19. července 1984 v americkém městečku Cedar Rapids, byl v řeckořímském zápase o dost úspěšnější a dokonce se vyšvihl na asistenta trenéra a také sám vybojoval dva celostátní šampionáty. V roce 2008 pro něj ovšem přišlo veliké zklamání na olympiádě v Pekingu, kde prohrál hned druhý zápas. To ho vzalo takovým způsobem, že vzdal aktivní wrestlerskou kariéru a přešel do MMA.

Ben Askren zdroj: Profimedia

V prosinci 2008 vstoupil do vyhlášeného Top America Týmu a už v únoru 2009, navzdory své minulosti, vypnul po minutě a půl pěstmi prvního soupeře. Askren se v tu chvíli začal jevit jako veliký univerzál a není divu, že po něm hned po třech výhrách sáhl Bellator. Zde ničil každého, koho mu postavili do cesty, takže už v čtvrtém boutu si vysloužil titulový zápas. Tam Lymana Gooda porazil sice až na body, ale to nic neměnilo na tom, že se stal šampionem a titul ještě čtyřikrát obhájil.

Ač byl v této organizaci absolutní hvězdou, tak se kamenem úrazu stala ve sportu častá věc, a to vyjednání podmínek další smlouvy. Po velkých neshodách tak Askren přešel do asijské ONE Championship. I tam si okamžitě podmanil fanoušky svým výbušným stylem a i zde hned při první šanci vybojoval titul, který třikrát obhájil.

Ben Askren zdroj: Profimedia

UFC už na něj čekala s otevřenou náručí a hned na letošní březen mu do jeho prvního a zatím posledního zápasu strčila fightera hodně vysokého kalibru. Tím nebyl nikdo jiný než Robbie Lawler. I ten ale okusil, co je Askren zač, a pakoval se po třech a půl minutách, kdy byl uškrcen. Ben Askren momentálně eviduje ve svých statistikách 19 výher a ani jednu jedinou prohru a zatím to nevypadá, že by se to někomu povedlo. Přepíše Masvidal historii?

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články