Novozelandský bijec Kara-France ukázal, jak skvělá umí muší váha být

Novozelandský bijec Kara-France ukázal, jak skvělá umí muší váha být zdroj: Profimedia

Souboj v muší váze na turnaji UFC Shenzhen dopadl poměrně jednoznačně. 

Muší váha a jediný zápas, ve kterém se nepředstavil nikdo z domácích. Američan Mark De La Rosa se po svém neúspěšném tažení v bantamu vrátil opět o třídu níž. Jako první test po návratu mu byl přiřazen Novozélanďan Kai Kara-France, který své soupeře moc rád vypíná.

Duel začal velice takticky a jednalo se spíše o oťukávání. Kara-France to ale po minutě otevřel jabem, který přes kombinaci přešel až do pokusu o takedown od De La Rosy. V tu chvíli nastalo tuhé přetahování, které se ale Američanovi vymstilo, protože nakonec sám schytal slam. Z toho se ale oklepal a vše se vrátilo na nohy. Tam se už ale nic důležitého nestalo.

Druhé kolo zahájil Kara-France tvrdým úderem, kterým svého soupeře posadil doslova na zadek. Vypnout se mu ho ale nepodařilo a De La Rosa se poměrně rychle zvednul. Novozélanďan, ale pokračoval v tlaku a explozivitě. Nepříjemná pravá stále pracovala a svého soupeře položil ještě jednou na zem extrémně tvrdým lowkickem. Ani to však zápas neukončilo.

Třetí kolo nám nabídlo v celku to samé co druhé. Kara-France v ofenzivě a rozdával tvrdé údery i kopy. De La Rosa sice nepředvedl téměř nic, ale rány inkasoval se stoickým klidem a trochu svou betonovou hlavou a výdrží připomínal Kelvina Gasteluma. To mu ale k vítězství nepomohlo. Na body zcela jednoznačně zvítězil Kai Kara-France.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články