Nový šampion Topuria se vysmál neporaženému vyzyvateli, odvetě s Volkanovskim by se ale za určitých podmínek nebránil

Nový šampion Topuria se vysmál neporaženému vyzyvateli, odvetě s Volkanovskim by se ale za určitých podmínek nebránil Ilia Topuria | zdroj: Profimedia

UFC má po víkendu nového šampiona, neporažený Ilia Topuria dokázal z trůnu pérové divize sesadit Australana Volkanovskiho. Co bude dál?

Obměna šampionů v UFC pokračuje. Po Usmanovi, Shevchenko, Sterlingovi a Adesanyovi, kteří svým divizím vládli relativně dlouho, padl i Alexander Volkanovski, jenž pás v pérové váze obhájil celkem pětkrát. Topuria ho dokázal ve druhém kole knockoutovat, přesně jak to předpovídal. Teď je otázkou, co s novým šampionem bude dál. Před zápasem sice prohlašoval, že bude bojovat s Conorem McGrgegorem, asi ale sám uznal, že to momentálně nepřipadá v úvahu.

Logicky se nabízí někdo z trojice Holloway, Rodriguez nebo Ortega, záviset bude na výsledcích jejich naplánovaných soubojů. Šampion sice prohlásil, že bude bojovat s kýmkoliv, koho mu UFC předhodí, na výše uvedené bojovníky se ale moc netváří. "Nikdo z nich pro mě teď nedává smysl. Potřebuju nové vyzyvatele, jsou tam nějaké naplánované zápasy, tak uvidíme, jak dopadnou."

Jedním z nich by mohl být Movsar Evloev, který se na sociálních sítích ihned ozval. "Gratulace novému šampionovi, ale jdu si pro tebe a ten pás ti vezmu," napsal neporažený rodák z Ignušska. Oba se už měli v oktagonu potkat v roce 2022, z dohodnutého zápasu ale nakonec sešlo. Aby na něj v budoucnu mohlo dojít, má Topuria pro svého rivala doporučení.

"Je to pro mě dobrý zápas, ale ten chlap má v UFC osm zápasů a osm vítězství na body, nula submisí, nula knockoutů. Čtyři výhry na split desicion (2:1 na body, tedy nejtěsnější možný výsledek, pozn. red.). Člověče, co to je? Musí někoho ukončit. Možná může bojovat s někým ze svého města, třeba se svým tátou nebo někým a ukončit ho. Jeho rekord sice vypadá hezky, je neporažený, ale nikoho neukončil, potřebuje nějaký finiš," míní šampion. A má pravdu, jen vydřené výhry na titulovou šanci většinou nestačí.

Dost reálně tak nyní vypadá odveta s Volkem. "Když mi UFC nabídne, že udělají turnaj ve Španělsku s odvetou proti Volkanovskimu, jsem pro," prohlásil Ilia. Dana White zároveň potvrdil, že se letos do Španělska chystají a Topuria by měl celé akci vévodit, uvažuje se dokonce o tom, že by se akce mohla odehrát na fotbalovém stadionu Realu Madrid. Je ale možné, že kartami přece jen zamíchá Max Holloway, pokud dokáže v dubnu porazit Justina Gaethjeho. Po titulové šanci bude jistě volat i vítěz duelu RodriguezOrtega, který nás čeká už tento víkend.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články