Oblíbený Švéd Ilir Latifi se vrací do těžké váhy

Oblíbený Švéd Ilir Latifi se vrací do těžké váhy zdroj: Profimedia

Po sérii neúspěchů se severské kladivo rozhodne neztrácet sílu shazováním váhy.

Švédský 36letý zápasník Ilir „The Sledgehammer“ Latifi zápasí pod hlavičkou UFC od roku 2013. Jeho současné profesionální skóre je 14:7:1. Svou zápasnickou kariéru začínal v těžké váze (zápasníci do 120 kg)  v září roku 2008. V tom samém roce však sestoupil do polotěžké váhy (do 93kg), kde zůstal do současnosti. A také se začal fotit na koni.

V letošním roce měl jen jeden zápas, a to při UFC Fight night Shevchenko vs. Carmouche 2. Zápasil s Volkanem Oezdemirem, který ho ve druhém kole knock outoval.  I jeho předchozí zápas pro něj neskončil vítězně. Sice nedostal KO, ale s Corey Andersonem, se kterým se potkal na UFC 232, prohrál na body.

Dle posledních zpráv se Latifi rozhodl přestoupit zpět do těžké váhy a v únoru by se měl v oktagonu potkat s 34letým Derrickem Lewisem (skóre 22:7:1). Kde se jejich setkání uskuteční ještě není známo. Otázkou ale je, jak si Latifi v těžké váze povede, protože i když má opravdu masivní postavu, už v polotěžké váze byl nízký, což pro něj bylo často nevýhodné, hlavně kvůli jeho výbušnému stylu, kdy musel překonávat lepší dosah soupeře.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články