Obrat snů. Australan Maddalena získal působivé vítězství na KO, příště by se rád pobil s neporaženým přízrakem

Obrat snů. Australan Maddalena získal působivé vítězství na KO, příště by se rád pobil s neporaženým přízrakem Jack Della Maddalena vs. Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

Vypadalo to skoro beznadějně, když ale Jack Della Maddalena viděl, že mu dochází čas, vyhecovalo ho to k senzačnímu obratu. Díky vítězství teď poskočí mezi špičku UFC, kde už má spadeno na hodně zajímavého soupeře.

Austrálie aktuálně nemá v UFC žádného šampiona, brzy by ale mohla mít hned tři. Alexander Volkanovski sice o pás v pérové váze nedávno přišel, ještě letos by ale mohl dostat šanci na reparát, mluví se o tom, že by s Topuriou obstaral hlavní zápas na plánovaném turnaji ve Španělsku. Robert Whittaker také není od další titulové šance ve střední váze daleko. A na vrchol se ve welterové váze dere také jistý Jack Della Maddalena.

Ten prohrál pouze dva první zápasy mezi profíky a od té doby sbírá jen samá vítězství. Před turnajem UFC 299 mu v divizním žebříčku patřila jedenáctá příčka a dostal velkou šanci poskočit, jelikož proti němu matchmakeři postavili čtvrtého Gilberta Burnse, tedy pořádně náročnou zkoušku. Brazilec se totiž rád přebíjí v postoji, zároveň ale může v případě potřeby vsadit na své prvotřídní jiu-jitsu. "Nejsem žádný gatekeeper, zničím ho a půjdu si pro další šanci zabojovat o titul," vzkazoval Australanovi.

Už po minutě zápasu usoudil, že v postoji bude cesta za vítězstvím o dost komplikovanější a vzal Maddalenu na zem. Ačkoliv ten se dokázal zvednout, Burns zakončil kolo dalším úspěšným takedownem a na bodových lístcích dvou ze tří rozhodčích se ujal vedení.

Druhá pětiminutovka byla ve své struktuře podobná. Burns opět vzal Maddalenu na chvíli na zem, ten se ale postavil a v postoji ho technicky rozebíral. Brazilec měl v útoku mnohem menší frekvenci a sázel na jednotlivé údery, byl to ale právě on, kdo trefil ty zásadnější. Nejprve krásný loket na krátkou vzdálenost a později tvrdým zapákem, který i přes kryt Australanem dost otřásl. A body si pak "Durinho" pojistil dalším takedownem.

 "Tohle kolo jsi jasně prohrál, pojďme ho ukončit," apelovali na Maddalenu během pauzy trenéři a on poslechl. Burns se ale z problémů dostal potopením pro takedown a po dlouhém zápolení na pletivu se mu podařilo Australana dostat na zem. Drahocenné vteřiny ubíhaly a zdálo se, že Brazilec bude mít zápas pod kontrolou až do konce. Maddalena nervózně koukal na hodiny u stropu. Zbývala 1:40, když se mu podařilo kotoulem vymanit ze sevření. 

Na nic nečekal a ihned na Burnse zaútočil kolenem. To dopadlo přesně do protipohybu, takže se síla ještě umocnila. Gilbert šel k zemi a přes sprškou úderů a loktů už pro něj nebylo úniku. Ačkoliv nebyl vypnutý, na zemi pak zůstával ležet ještě hodně dlouho. Hodně působivé vítězství.

Přestože ještě před zápasem Maddalena doufal, že by v případě působivého vítězství mohl přeskočit Belala Muhammada v pořadníku na titulový zápas, nakonec ukázal na jiného soupeře. "V téhle divizi je pár strašidelných lidí, ale já jsem ten nejstrašlivější. Shavkate Rakhmonove, myslím, že bychom spolu mohli udělat sakra dobrý eliminační souboj o dalšího titulového vyzyvatele!"

Na tohle by UFC určitě mohlo slyšet, byť se určitě najde celá řada bojovníků, kteří budou protestovat, že by je měl Australan takhle přeskočit.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články