Okradli mě rozhodčí, protože nenávidí Trumpa, postěžoval si Colby po prohře s Leonem a ukázal na dalšího soupeře

Okradli mě rozhodčí, protože nenávidí Trumpa, postěžoval si Colby po prohře s Leonem a ukázal na dalšího soupeře Donald Trump a známý "trashtalker" Colby Covington. | zdroj: Profimedia

O titul UFC bojoval už potřetí, přes Kamaru Usmana dvakrát neprošel a nyní selhal i proti Leonu Edwardsovi. Colby Covington ale neztrácí naději, že pás šampiona jednoho dne získá. Nyní má spadeno na amerického karatistu.

Říkalo se, že nebýt Usmana, byl by šampionem divize do 77 kilogramů Covington. Byl to právě on, kdo dnes již bývalému šampionovi dokázal pořádně zatopit, ani jeden ze dvou pokusů ale v zisk titulu neproměnil. Poté, co "Nigerijskou noční můru" skolil Leon Edwards, se ale zdálo, že možná nadešla Colbyho chvíle. Jeho styl a nevyčerpatelná fyzička měly na nového krále welterové váhy platit, jenže realita nakonec vypadala úplně jinak. Covington nedokázal šlápnout na plyn, jak to u něj bývalo zvykem, a prohrál jasně 4:1 na kola. 

Hlavních příčin bylo zřejmě víc. Hned po duelu Colby zmínil, že ho negativně ovlivnila dlouhá zápasová pauza. Na tiskové konferenci pak doplnil, že ho šampion zaskočil tím, že po většinu času bojoval v klasickém guardu a ne v tzv. southpaw s pravou nohou vepředu. Přesto ve svých očích vyhrál 3:2 na kola.

"Páté kolo bylo jasně moje, čtvrté taky a podle mě jsem udělal dost i ve třetím. Nijak mi neublížil, trefil pár lowkicků a já je pak začal blokovat. Takže jsem si myslel, že jsem vyhrál, ale rozhodčí mi nikdy nejsou nakloněni. Nenávidí mě, protože podporuju Trumpa a toho v téhle budově všichni nesnáší," prohlásil Covington na poturnajové tiskovce. Bývalého prezidenta Spojených států přitom v hale fanoušci celkem nadšeně vítali a na místo přímo u klece doprovodil sám šéf UFC Dana White.

Slova uznání Colby neměl ani pro svého soupeře. "Co udělal, aby ukázal, že je na jiné úrovni než já? Neukázal to! Neknockoutoval mě, ani mnou neotřásl, nevyhrál jasně všechna kola. Byl to vyrovnaný zápas a mohlo to jít na obě strany, záleželo to jenom na tom, jací rozhodčí tam budou sedět. Však víte, jací jsou," pokrčil rameny s tím, že tak to prostě je a život jde dál. Politoval ale UFC, že má tak nezajímavého "mumlajícího" šampiona, který nevydělává.

Řeč přišla i na to, zda si nemyslí, že před zápasem nepřekročil pomyslnou hranici trashtalku, když zmínil, že šampiona vezme do pekla a tam spolu pozdraví jeho otce, který byl před lety zavražděn. Colby to odmítl s odůvodněním, že šlo o gangstera, který podle něj obchodoval s drogami a bílým masem a ublížil spoustě lidem. "Pravda bolí nejvíc," dodal.

Kamery ho přitom během staredownu na ceremoniálním vážení zachytily, jak Leonovi říká, že byl "v roli". To ale stejně popřel. "Říkal jsem mu: Jo, tak ty sis myslel, že je to má role? Já nehraju, jsem sám sebou a říkám si, co chci."

Odveta aktuálně nedává nejmenší smysl, a tak "Chaos" zacílil na dalšího soupeře. "Je tady chlap, který mě hodně pomlouvá v médiích - Stephen Wonderboy Thompson. Rád bych ho viděl, jak mi to řekne v kleci." Byl to ale naopak on sám, kdo do amerického karatisty, který bývá označován za "nejmilejšího bojovníka v UFC", během společné tiskovky před turnajem šil a naznačoval, že jde o pedofila. Zápas podle něj dává smysl především z toho důvodu, že se oba drží na vrcholu divize už pěkně dlouho a ještě spolu nebojovali.

Naopak souboj s vycházející hvězdou Shavkatem Rakhmonovem odmítl. Když ale dostal otázku, zda by dával proti Leonovi větší šanci Kazachovi nebo Belalu Muhammadovi, měl jasno: "Asi Shitrat, protože jsme viděli první (Edwardsův) zápas s rasistou Baileym... a kdo by chtěl dávat rasistu do hlavního zápasu velkého turnaje? Už ten zápas udělali a nikdo se na něj nedíval. A to to bylo během covidu, kdy lidi neměli co dělat. Tak jak to prodáte? To za to nestojí, radši tam protlačte Shitrata, ať se vidí, jestli je tak dobrý, jak se povídá. To je zápas pro fanoušky a podle mě by UFC mělo jít tímhle směrem."

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články