Paige VanZant musí na další operaci, konec kariéry ale nezvažuje

Paige VanZant musí na další operaci, konec kariéry ale nezvažuje Paige VanZant | zdroj: Profimedia

Blonďatá "Brokovnice" se stále potýká se zraněním paže, ale svoje tvrzení o konci kariéry ruší.

Už to vypadalo, že se teprve čtyřiadvacetiletá Paige VanZant vyhrabe z nejhoršího a konečně doléčí svoji zraněnou paži, která ji trápí od zápasu z ledna 2018 (!) proti Jessice-Rose Clark. Ruku si tehdy zlomila v prvním kole a vydržela bojovat až do konce zápasu. Bohužel, začala tím její anabáze. ESPN dnes oznámila, že PVZ bude muset podstoupit 23. června už třetí operaci a podle lékařů bude mimo hru minimálně čtvrt roku.

Zranění si způsobila už na začátku roku během sparingu, to ale ještě nepotřebovala chirurgický zákrok. „Vlastně jsem poslední měsíc pořád trénovala, pracovala jsem hlavně na síle a kondici,“ řekla VanZant serveru ESPN. „Chtěla jsem se dostat na kartu UFC v Texasu, která probíhá 20. června. Chiropraktik mi doporučil, abych si paži nechala ještě zkontrolovat, než přijmu zápas. Setkala jsem se s chirurgem, který pracuje pro basketbalový tým Portland Trail Blazers a ten mi sdělil, že musím stoprocentně podstoupit operační zákrok.“

VanZant už po druhém zákroku v březnu docházela trpělivost a motivace a prohlásila, že jestli skončí znovu na operačním stole, tak končí s kariérou. Teď svůj názor trochu změnila. „Po druhé operaci jsem říkala: ‚Jestli si to znovu zlomím, tak končím. Tím myslím, že už nebudu bojovat,‘“ vysvětluje VanZant. „Ale teď se to stalo a já si řekla: ‚Ne. Tohle prostě nevzdám. Moje pitomá ruka mě nezastaví.‘ Potřebuji ještě jeden zákrok a budu v pohodě.“

Americká bojovnice začala s MMA především kvůli sebeobraně, protože na škole byla šikanovaná a na jedné party ji zdrogovala skupinka spolužáků, kteří ji postupně znásilnili. Tento hrůzný moment už asi ze své mysli nikdy nevytěsní, přesto se pod vedením slavného Kena Shamrocka dočkala v 18 letech své první výhry, která odstartovala její kariéru. Po dvou zápasech v regionálních soutěžích se objevila v organizaci Invicta, kde sice prohrála, ale dokázala zaujmout natolik, aby se dostala do UFC.

Tam předvádí velice atraktivní zápasy jak v postoji, tak na zemi. Za vzpomínku rozhodně stojí bojs  s Rose Namajunas, kdy odmítala vzdát, i když se zdálo, že má vykloubenou ruku, nebo brutální knockout Bec Rawlings. Poslední zápas vyhrála pomocí armbaru letos v lednu, kdy pokořila Rachael Ostovich. V loňském roce vydala svojí autobiografii pod názvem "Rise: Surviving the Fight of My Life." V USA si pak udělala velké jméno (a také skvělé promo pro MMA a UFC) v soutěži Dancing With Stars, což je místní obdoba Stardance.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články