Pedro Munhoz dostal pokutu za oslavy mimo octagon

Pedro Munhoz dostal pokutu za oslavy mimo octagon zdroj: Profimedia

Nevadská atletická komise (NAC) ve středu udělila pokutu 2500$ bojovníkovi UFC Pedro Munhozovi za pozápasové oslavy okamžitě po vítězství na UFC 235.

Dokud nebude částka zaplacena, bude dočasně suspendován. Tyto informace o rozhodnutí NAC zveřejnila stránka MMA Fighting. Dvaatřicetiletý Munhoz (18-3 MMA, 8-3 UFC) byl dočasně suspendován poté, co minulý měsíc vyskočil na jednu ze stěn oktagonu ve chvíli, kdy oslavoval TKO v prvním kole proti bývalému šampiónovi Cody Garbrandtovi (11-3 MMA, 6-3 UFC).

Komise upozornila, že Munhoz byl před zápasem varován, že na klec lézt nemá. Zápas z 2. března byl vyhlášen zápasem večera a oba dva účastníci si přišli na bonusových 50 000$. Pokuta tedy není z nejvyšších a jde spíše o symbolické gesto.

Výkonný ředitel NAC Bob Benett řekl, že komise bojuje proti podobným oslavám po boji, aby se zajistilo, že si bojovníci neubliží. Zároveň popíra, že by šlo o reakci na neslavně známé pozápasové divadlo mezi týmy Khabiba Nurmagomedova a Conora McGregora.

Munhozovi výhra nad Garbrandtem posílila šance na titulový zápas. Další jeho vystoupení proběhne 8. června na UFC 238 v United Centru v Chicagu. Soupeřem mu bude Aljamain Sterling (16-3 MMA, 8-3 UFC). 

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články