Pereira prozradil, jak ho Adesanya namotivoval k přestupu do MMA

Pereira prozradil, jak ho Adesanya namotivoval k přestupu do MMA Israel Adesanya vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Nebýt Israele Adesanyi, možná bychom Alexe Pereiru v UFC neviděli. Interview s bývalým soupeřem v něm ale zažehlo oheň a rozhodl se, že mu i v nejslavnějším oktagonu ukáže, že je prostě lepším bojovníkem.

Životní příběh brazilského bojovníka Alexe Pereiry se zdá být jako vystřižený z nějakého filmu. Ve 12 letech se vykašlal na školu a začal pracovat v pneu servisu. Pod vlivem starších kolegů se ale postupem času stal závislým na alkoholu. "Když mi bylo asi tak 16, tak jsem v práci vypil okolo litru rumu denně, obvykle ještě v kombinaci s několika pivy. Stal se ze mě alkoholik," vzpomíná.

Zní to jako klišé, ale nakonec ho zachránily bojové sporty. Na trénink kickboxu zavítal až ve 21 letech, jako by se ale pro boj v ringu narodil. Mezi amatéry si vybudoval bilanci 25-3, všech 25 vítězství získal knockoutem. "Ty tři prohry vlastně nebyly prohry, rozhodčí jim to dali jen proto, že se mnou zápas přežili," vtipkuje. Když vyhrál první titul, rozhodl se na popud trenérů skoncovat s alkoholem.

Mezi profíky přešel v roce 2012 a o dva roky později už nastoupil v prestižní organizaci GLORY. Zápasil ale také v Číně, kde se poprvé potkal s Israelem Adesanyou a po pěti kolech jej porazil na body. V odvetě za pár měsíců ho pak k zemi poslal brutálním KO. Tehdy ještě netušil, že ho tenhle moment za pár let katapultuje až na vrchol UFC.

Adesanya se totiž v nejslavnější světové organizaci uchytil a stal se šampionem střední váhy. V jednom z rozhovorů před soubojem s Yoelem Romerem došla řeč i na knockout od Pereiry. "Byla to moje první a poslední porážka na KO a taky prohra v odvetě. Hodně jsem se z toho poučil a jsem rád, že se to stalo, protože bych jinak nebyl tam, kde teď jsem. Ten chlap teď sleduje všechny mé zápasy a pokaždé někde napíše: Toho chlapa jsem porazil. Nakonec ale stejně nikdo neví, kdo to sakra je. Bude z něj ten chlápek, který až budu legendou, tak bude někde v hospodě vyprávět, jak mě jednou porazil."

A tohle neuctivé vyjádření prý Poatana nakoplo. "Bojovali jsme spolu dvakrát a on řekl, že nikdy neviděl žádný můj zápas. Pak řekl, že to nikdy nikam nedotáhnu, že budu jen nějaký chlap v baru, který využívá jeho jméno, aby sbalil holky. Byla to výzva, a když mám před sebou výzvu, nikdo mě nezastaví," řekl v rozhovoru pro Sporting News. Z kickboxerské GLORY pak přešel v roce 2021 s pouhými 4 MMA zápasy rovnou do UFC a po třech dalších Adesanyu dostihl na vrcholu střední váhy. A opět zvítězil. "Ukázal jsem mu, že neměl pravdu. Šel jsem po něm, dostal jsem se do UFC a stal jsem se šampionem."

Teď podle něj Stylebender dělá chybu, protože jde do odvety až příliš brzy. "Hluboko uvnitř ví, že třikrát prohrál, a podle mě má tak na svých bedrech mnohem větší tlak než já," myslí si Pereira. Zda dokáže nad svým rivalem zvítězit i počtvrté, se dozvíme již v neděli ráno v hlavním zápase UFC 287, kde uvidíme také třeba souboj Gilberta Burnse s Jorge Masvidalem.

Zdroje:  Glory Kickboxing , Sporting News

Nejnovější články