Potvrzeno! McGregor se vrací do boje, ještě předtím se ale ujme role trenéra v show The Ultimate Fighter

Potvrzeno! McGregor se vrací do boje, ještě předtím se ale ujme role trenéra v show The Ultimate Fighter Conor McGregor a jeho nástup do klece za ohromné podpory fanoušků. | zdroj: Profimedia

Šéf UFC potvrdil, že Conora McGregora letos opět uvidíme bojovat. Předtím, než vstoupí do klece, bude ale opět trenérem v další sérii reality show The Ultimate Fighter. Kdo bude jeho soupeřem?

Fanoušci smíšených bojových umění na tuhle chvíli čekali už téměř dva roky a nyní se konečně dočkali. Šéf UFC Dana White totiž během turnaje Fight Night ve Vegas potvrdil spekulace médií a oznámil, že Conor McGregor bude opravdu trenérem další série populární show The Ultimate Fighter.

Hvězdného Ira jsme naposledy v kleci viděli v červenci 2021, kdy utrpěl hrozivou zlomeninu holenní kosti, která jej na dlouhou dobu vyřadila z provozu. Dlouho se spekulovalo o jeho možném návratu a v posledních týdnech on sám prozradil, že jeho návrat bude spojený právě s jednatřicátou sérií TUF.

V té se představil již během památné série s Uriah Faberem, která měla mezi fanoušky obrovský úspěch díky osobitému stylu irského bojovníka. Reality show probíhá tak, že dvě osobnosti ze světa MMA proti sobě koučují skupiny bojovníků, aby se pak na sami utkali ve společném souboji v kleci (až na výjimky jako byl právě třeba případ Conora s Faberem).

V médiích nedávno proběhla zpráva, že soupeřem Conora by měl být Tony Ferguson, který informoval své fanoušky o tom, že mu byla tato možnost nabídnuta. Nakonec je ale vše jinak a Dana White nyní odhalil, že "Notorious" se nakonec postaví proti Michaelu Chandlerovi, který dlouho po boji s legendárním Irem volal.

Nová série TUF bude mít premiéru 30. května a potrvá do 15. srpna. Promotér největší MMA organizace světa ale nepotvrdil datum, místo, ani váhovou kategorii, v níž se bitva trenérů následně odehraje. Je ale jisté, že to bude někdy v druhé polovině roku. Je však takřka jisté, že uvidíme vzrušující podívanou. Chandler sice tři z posledních čtyř duelů prohrál, jeho zápasy ale pravidelně zvedají fanoušky ze sedadel.

„Bam! Konečně je to oznámeno,“ reagoval na svých sociálních sítích Chandler. „Velmi brzy zamířím do Vegas, abych natáčel se svým budoucím soupeřem Conorem McGregorem. Organizace brzy ohlásí nové mladé talenty z řad mužů či dívek. Dám jim veškeré mé zkušenosti, na každém jednotlivém zápase záleží, protože tuto bitvu vyhraji a splním sen jednoho z těchto mladých sportovců, aby získal smlouvu s UFC.“

Tony Ferguson by byl pro comeback Conora asi schůdnější soupeř, nicméně i Chandler je dle odborníků ideálním protivníkem po návratu z vážného zranění. Organizace by samozřejmě uvítala vítězství své největší hvězdy a americký bojovník je stylisticky vhodný soupeř, protože rozhodně můžeme očekávat divoké přestřelky v postoji, v nichž by se mohla projevit Irova KO síla.

Na oznámení již reagovali mnozí z řad odborné veřejnosti, nicméně oba muže si nejvíce vychutnal Dustin Poirier. „TUF edice všechno mé děti,“ dal na svých sociálních sítích vzpomenout na fakt, že v minulosti oba muže porazil. S McGregorem sice v prvním jejich vzájemném střetnutí prohrál, odvetu ale následně ovládl stejně jako již v úvodu zmíněný závěrečný díl trilogie.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články