McGregor poradil Volkanovskimu, jak vyzrát na Makhacheva

McGregor poradil Volkanovskimu, jak vyzrát na Makhacheva Islam Makhachev chce pás lehké váhy obhajovat proti Alexanderu Volkanovskimu | zdroj: FOTO: UFC

Zápas o titul lehké váhy UFC si nenechal ujít ani Conor McGregor, který následně poslal rady příštímu vyzyvateli, který se stejně jako on chce stát dvojitým šampionem.

Šéf UFC Dana White na tiskové konferenci po turnaji v Abú Dhabí prozradil, že Conor McGregor aktuálně není v testovacím antidopingovém programu, což znamená, že pro něj zápas v horizontu minimálně půl roku nepřipadá v úvahu. Hvězdný Ir má nyní sice plné ruce práce s natáčením (dokonce se nechal slyšet, že je herectví těžší než bojování), ale konkurenci bedlivě sleduje a dává neustále najevo, že ho v oktagonu ještě uvidíme.

Nově korunovanému šampionovi Islamu Makhachevovi Conor sice pogratuloval k pěknému výkonu, druhým dechem však dodal, že vyvinul styl, kterým ho dokáže porazit. Vysmál se pak i jeho nadcházejícímu souboji s šampionem pérové váhy Alexanderem Volkanovskim, který by měl vévodit únorovému turnaji v Austrálii. Pod fotografii obou bojovníků napsal: "Mé dva staré pásy. Na dvou malých klíšťatech. Tenhle zápas prodá 10 přenosů."

Volkanovskimu samozřejmě McGregorův twít nemohl uniknout a se slovy "jeden kdysi moudrý muž jednou řekl" připomněl Irovi jedno jeho dávnou myšlenku: "Vítězové se soustředí na vyhrávání, poražení na vítěze."

"Jen se dívám a monitoruji, kámo. To je vše. Upřímně, jsem za tebe na tom místě rád. Já se vrátím. Tohle není konec. Vždyť víš," reagoval Conor. Na to mu Alexander odvětil, že ho respektuje a moc rád ho kdyžtak v budoucnu přivítá zpět. "A zatančíme si. Dobrá," souhlasil Ir a následně dal svému australskému kolegovi, který by se rád zařadil do klubu dvojitých šampionů, radu, jak na Dagestánce vyzrát:

"Jednou jsem byl v úplně stejné pozici jako ty, nezapomeň. Šel jsem z pérové váhy nahoru. Hodně štěstí. Řekl bych přiber. Jako když si hrál rugby. Buď bowlingová koule. Tak bych to udělal být tebou. Tvůj nynější stav, jak ho já vidím, tak nevím. Ale styl bowlingové koule by ti dal největší šanci. Snaž se mu dát hlavičku do hrudního koše."


Přestože Volkanovski v pérové váze naprosto dominuje a jediný Max Holloway s ním dokázal v kleci udržet krok, do souboje s Makhachevem půjde jako outsider. Do karet mu nebude hrát ani výšková převaha soupeře, kterou ale sám Australan vidí jako výhodu.

"Není jen těžké mě dostat na zem, ale také mě tam udržet. Vždycky říkám, že obzvlášť ty mé malé krátké nohy mě snadno dostanou nahoru do postoje," rozpovídal se na tiskové konferenci a poslal vzkaz i svému nadcházejícímu soupeři: "Pokud mě dostaneš na zem, hned se odrazím zpátky nahoru a bude to po většinu času boj v postoji. Tak to vidím. A mě takhle netrefíš, nebudu před tebou jen stát. Půjdu dopředu, rovnou na tebe. Každý si myslí, že jsem malý, ale pak ho praštím do obličeje a ten se rychle změní, když jsem před ním. Neuráží mě to, já vím, že jsem malý. Ale jsem šampion, daří se mi dobře a svou vítěznou sérii prodloužím. A ukážu, čeho jsou malí lidé schopní, když ví, co dělají."

Zdroje:  Twitter - Conor McGregor , Tisková konference UFC

Nejnovější články