Khabibe, trénuj mě, prosím! McGregor a další bojovníci reagují na vítězství Islama Makhacheva

Khabibe, trénuj mě, prosím! McGregor a další bojovníci reagují na vítězství Islama Makhacheva Islam Makhachev překvapil Oliveiru v postoji | zdroj: Profimedia

Islam Makhachev v hlavním zápase uplynulého UFC 280 potvrdil své kvality, když neoficiálního šampiona Charlese Oliveiru ukončil už ve druhém kole a to navíc Brazilcovou největší zbraní – škrcením. Ostře sledovaný souboj si samozřejmě nenechali ujít mnozí bojovníci, kteří se o své reakce podělili na sociálních sítích.

"Khabibe, trénuj mě prosím," napsal v úžasu Brian Ortega, jeden z nejlepších bojovníků pérové divize, který je znám jako specialista na boj na zemi a podobný výsledek soudě podle reakce nečekal podobně jako většina ostatních, kromě Paula Costy. "Říkal jsem vám to," konstatoval svérázný Brazilec, který před zápasem vyhlásil, že pokud jeho krajan vyhraje, dá dvěma sledujícím na Twitteru 1000 dolarů.

"Wow, Oliveira prohrál na submisi. Tenhle sport je šílený a hodně nepředvídatelný," reagoval Cub Swanson.

"Ten kluk Islam je z jiného těsta, to bylo drsné," Terrance McKinney.

"Islam si ten pás zaslouží, je to pokorný dříč. Světová třída," Dan Ige.

Na Makhachevovu hlavu teď ale bude pomyslně vypsaná odměna. A někteří tedy začali zadělávat na vzájemný zápas. "Chlap, který přede mnou utíká, je teď šampion. Gratuluji," napsal Brazilec Rafael dos Anjos, který ale naposledy vyfasoval KO od Fizieva, takže si na souboj s Dagestáncem bude muset zatím nechat zajít chuť.

A souboj Makhacheva s Oliveirou si nenechal ujít ani Conor McGregor, který překvapivě do nového šampiona vyloženě nekopal. "Pěkný zápas. pěkný výkon," napsal Ir. "Oproti dřívějšku jsem si ale nyní vybudoval všechny nástroje, abych tento styl porazil. Zkušenosti vs. h***o. V klinči údery na rozbití obličeje a rány na mlácení dětského mozku zespodu. A zbytek mého repertoáru znáte. Ocelová levá noha. Dělová zadní ruka. Kontrola zápěstí."

"Myšlenka, že bych tento způsob boje vypnul svým vlastním vyvinutým systémem, mě docela zajímá. Ať už je to proti komukoli. Není to nic osobního. Je to hodnocení dovedností a zápas. Dokonce i přes generace. IMMAF, amatéři. Opotřebovávací válka."

Na závěr ale McGregor přece jen přitvrdil, tlak mu nejspíš zvedl šťastný Khabib, který v oktagonu s kamarádem Islamem životní vítězství oslavoval. "Říkám vám, že mám systém, který tento styl boje dokáže poškodit. Brácha je s***a. Tlustá hubo, drž hubu, dneska jsi neudělal nic jinýho, než že jsi šel proti otcovu přání a utekl. Ještě není otcův plán dokončen, kámo. Vždyť víš. Tvoji lidé to vědí a mluví o tobě." Nedlouho poté Conor všechny twíty opět smazal, jak má ve zvyku.

Hvězdý Ir aktuálně v Dominikánské republice natáčí Road House, a byť vytrvale na sociálních sítích sdílí záběry z tréninku, do boje se jen tak nevrátí. Dana White koneckonců na tiskové konferenci uvedl, že momentálně ani není součástí dopingového testování. Před dalším zápasem do něj bude minimálně na půl roku vstoupit. Od souboje s Khabibem v roce 2018 navíc vyhrál jen jeden ze tří zápasů, takže nemá ze sportovního hlediska na titulový zápas nejmenší nárok.

Zdroje:  Conor McGregor - Twitter

Nejnovější články