Oliveira po prohře nevěší hlavu a poslal vzkaz fanouškům

Oliveira po prohře nevěší hlavu a poslal vzkaz fanouškům Islam Makhachev vs. Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Vítězné tažení skončilo, Charles Oliveira ale věří, že jeho éra ještě neskončila a Bůh pro něj naplánoval větší věci. S kým by se příště mohl utkat?

Brazilec Charles Oliveira už pomalu zapomněl, jak hořce chutná porážka. Naposledy ji zažil v roce 2017 a od té doby nasbíral 11 vítězství v řadě a před limitem vyřídil i takové tvrďáky jako Michaela Chandlera, Dustina Poiriera či Justina Gaethjeho. Na Islama Makhacheva ale v sobotu nestačil a Dagestánec ho vystřídal na vrcholu lehké váhy.

"Ten pás bude znovu můj," řekl hned v oktagonu odhodlaný Brazilec, o kterém se mezi fanoušky čile spekulovalo, zda by byl právě on tím, kdo by dokázal vyzrát i na neporaženého Khabiba Nurmagomedova, který lehké váze před odchodem do důchodu neohroženě kraloval. Minimálně na nějakou dobu teď ale podobné debaty utichnou. Oliveira ale nemíní smutnit v koutě a rád by další zápas absolvoval co nejdříve, aby se probil k odvetě.  

Později fanouškům poslal vzkaz skrze video na sociálních sítích. "Jen jsem vám chtěl poslat zprávu a prostě se omluvit. Věřím, že vše, co jsem dělal v tréninku, jsem udělal dobře, včetně shazování váhy. Včera jsem ale nebyl schopen v zápase najít sám sebe. Islam byl lepší v načasování, a celkově se mu zápas víc povedl, odešel jako šampion."

"Já ještě nespal, protože přirozeně přemítám o všem, co se stalo. Děkuji všem lidem, kteří mi poslali pozitivní i negativní zprávy. Kritika je součástí tohohle šíleného sportu. Teď se vrátím domů a ponořím se do tréninku, budu trénovat a znovu zvítězit. Jsem smutný, že jsem nepředvedl to nejlepší. Ale všichni ví, že věřím v Boha. A věřím, že pro mě plánuje něco většího. Takže se omlouvám, že jsem zklamal celý národ a všechny, kdo věřili, že ten zápas vyhraju, což se bohužel nestalo. Děkuji vám. Plně se ponořím do tréninku a vrátím se silnější a budu vítězit, abych všechny potěšil."

Islam Makhachev vs Charles Oliveira Oliveira nedal Islamovi svůj krk zadarmo | zdroj: Profimedia

Zatímco pro spoustu neporažených bojovníků znamená první porážka zlom v kariéře, Oliveira už v minulosti ukázal, že z něj prohry dělají lepšího bojovníka. Probít se k další titulové šanci ale nebude v nabité lehké váze jednoduché. Nabízel by se teď například souboj s Beneilem Dariushem, který si v Abú Dhabí připsal již 8. výhru v řadě a sám vyhlíží titulovou šanci. Jako dějiště by pak mohlo posloužit UFC 283, které se 21. ledna odehraje v Riu de Janeiru.

Zdroje:  Charles Oliveira – Instagram

Nejnovější články